CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 iulie 2008

looking for the summer..


and still i stand this very day
with a burning wish to fly away
i`m still looking for the summer...

am 18 ani si beau vin demidulce. mi-am impletit codite si-am amestecat rosu cu verde. am stat la masa cu prieteni si-am vrut sa plang. dar am ras si mi-au cantat la multi ani. nu-mi amintesc sa-mi fi cantat cineva la multi ani de ziua mea.
e inca 30 si sunt singura. cred ca asa am fost mereu. sau asa mi se pare acum cand imi vine a plange si-a striga dupa copilul overretarded sa vina inapoi.
ciudat e ca nu mai vreau nimic.. azi nu mai pot sa sper. azi mi-as da toti cei 18 ani pentru inca o vara.
atunci nu simteam ca vara se va termina vreodata.
azi stau si plang si-i numar pe cei ce nu mai sunt langa mine.
de-as putea picta easrfe in violet le-as inalta in vant ca pe zmei si le-as trimite celor ce-au plecat. mi-as inmuia varful pensulei in tempera si-as inchide ochii. i-as imbratisa.
azi nu-mi doresc decat inca o vara.

Chris Rea- Looking for the summer

24 iulie 2008

travka, poze, sani, ruj, mov, sarut, albastru Beirut.



Inchis intr-o cutie de ciocolata cu coniac
Vreau sa simt Praga cu tine.
La ra
Da ra
La rara ra
La ra
Da ra
La rara ra...

9 iulie 2008

My summer of love


am crezut ca doar berea Suceava are gust de mal si de iaz si miros de peste cand e calda. azi am baut Stejar la chereteu in Blaj. am stat o zi intreaga cu firele de par pierdute-n lacul codrilor albastii si-am inteles ca imaginea iubirii in mintea mea de copchil s-a conturat acolo unde vantul adoarme trestiile si berea se incalzeste pe buze. nu din cauza raposatului Eminescu si a romantismului intarziat din poeziile sale detestate datorita programei scolare, ci din cauza catorva perechi de ochi caprui si maini tremurande.

dar cea mai frumoasa vara din viata mea n-are nevoie de cuvinte mari.
mi-am vazut pamantul drag, cu satul prafuit si iazul doldora de peste. m-am scaldat la asfintit si am incercat sa sfidez legile fizicii dupa cateva sticle de Suceava cu 1 leu 50. am fumat Monte Carlo rusesc si m-am certat cu matusa Olga ca le-a scumpit cu 1 leu. mi-am aruncat hainele si am sarit de la calugar pentru prima data, cu un ranjet beat si ochii inlacrimati. m-am innecat in drumul spre calea lactee si-am aprins lumanari la mormintul animalului ce inca mai vegheaza curtea si ale carui latraturi strabat cuibuiri de rame. am plecat sec, cu sufletul lasat bunicii care-mi petrecea tradarea din poarta, ca-n fiecare an, pe fundalul altui caine care-mi cearta si el cruzimea parasirii. am lasat papusoiul necopt si cartofii prea mici si corcodusele verzi si macul inca inflorit.
m-am intors intr-un Sibiu mai strain si reticent fata de urban moodul raposat. asa ca m-am dus la marginea cetatii si am ingropat pentru o vreme mp3-ul si hainele verzi. mi-am cumparat dermatograf negru si-am transpirat in bocanci. m-am bronzat si m-am intins pe morminte straine. m-am imbolnavit cronic de insomnie.. dar...
am invatat ca personalul 2570 pana-n Copsa Mica si 3524 pana-n Blaj ascund in tabla lor invechita drumul spre ceva`uri simple. ca mirosul de babuta din Seica Mare poate imbratisa raza de soare sau picurul de ploaie. am invatat ca pe biletele de tren sta gravata-n bold o fraza cu radacini in scrierea Egiptului Antic, de genul "In tren nu se fumeaza !!".

lista cere un plin de sperante "to be continued"...
once in a life time chance aka concertul Judas Priest de vineri, care presupune drumul la Bucurestiul uitat, de care mi-e putin teama, acum dupa atata timp. trebuie sa gasesc Romexpo-ul si sa caut legatura cu Parcul Carol dupa, pt ca mi-e dor sa dorm la marginea lacului si sa urc Arene Romane. vreau sa merg si-n Laptaria lui Enache sa vad baietii cu plete blonde si chitari din 78.
the other once in a life time chance e concertul Iron Maiden, care presupune alt drum spre Bucurestiul sper ceva mai primitor si o betie-n Club A. si poate un alt pierce in urechea stanga.
trebuie sa ma urc in avion si sa plec la Londra s-o vad. s-o strang in brate si sa rup biletul de intoarcere. altceva nu stiu despre uk dar o sa ma las purtata de spiritul britanic cu zambetul nonsalant si mainile pierdute-n buzunare.
si poate Sighisoara, si Rosia Montana, si zile cu cortul la Ocna, si Artmania si orice altceva care aduce prieteni impreuna si poarta soare-n amintiri.

asta-i epistola de vacanta. mi-am scris-o mie ca sa scap de obsesia de a tiparii amintiri pe care oricum n-o sa le uit chiar daca le imortalizez in litere si pixeli sau cerculete de fum. inchei aici, amintindu-mi ca lista ma-ndeamna spre mare, si-am sa-ncep sa ma torturez in incercarea de a obtine o alta promisiune a drumului spre vama veche. mi-e si frica sa insist, de teama privirii ironice ascunzatoare de lacrimi de ciuda ce-o voi arunca acestor randuri in toamna, cand voi revenii cu retrospective. dar stiu ca deocamdata mi-am rastignit in cuie zambetul pe buze si voia buna-n geanta hippie, asa ca te trimit la culcare, copchila bruneta.. du-te.. e 4 si 8 minute.. mintenash e dimineata... si peste 3 saptamani implinesti 18 ani. hai du-te.....

reamonn - just another night