CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

29 decembrie 2008




am fost la teatru ? \ mi-e dor de tine :

iti spui in gand sa nu intre nimeni, sa ramai singur. acum ai gasit o clipa de liniste si trebuie sa-ti amintesti. si cand iti amintesti iti vine sa plangi si te strambi si vorbesti singur, ca intr-un monolog de debut. esti prost si n-ai talent. refaci propozitile si schimbi accente si dintr-o data vorbesti asa de tare incat stii ca o sa intre cineva sa te intrebe ce ai. atunci taci si iti inabusesti cuvintele si daca ai avea o oglinda in fata te-ai speria de cat de mult ti-au deformat amintirile chipul in minutele astea.
te invaluie ciuda. sau regretul? te minti si te strambi fals si-ti spui ca n-ai gresit tu de data asta. nu ai gresit iar tu.
nu poti sa-ti imaginezi cortina cazuta vreodata. realizezi ca luminile s-au ingalbenit si sala e prea palida pentru rosul din tine. scena e murdarita de bocancii iernii si ai noroiului si tu stai turceste. te amuza cumpit cand erai mic numele pozitiei si acum cuvantul pozitie are conotatii sexuale in mintea ta si incepi sa razi. te-ai linistit. valul de ciuda a trecut si linistea ti-a inmuiat picioarele. reflectoarele isi schimba culoarea, podeaua straluceste si sala se umple. doar lumina verde de la semnul de Exit iti mai aminteste de ceva.

23 decembrie 2008

































































Dear... Santa?

Ce an, domne, ce an nebun!
Esti doar un pretext perfect incadrat in context si traditie, de aia iti scriu tocmai tie, mosule.. nu mai cred de mult ca existi, ai fost mereu echivalentul unui plic cu bani si cam atat. si mai ales acum ca inca nu mi s-au uscat mucii la nas in aminitirea ochilor verzi.
N-am sa fac o cerere aka lista cu dorinte imposibile, doar aveam chef sa povestesc cu cineva. Si e prea tarziu si pare-mi-se ca doar tu mi-ai mai ramas. De cateva ore m-am intors de la tara dintr-o scurta escapada pe baza de autocar si caruta, si-a fost frig tare si cam urat. Campuri slutite oarecum de goliciunea iernii, copaci cu mutre isterice, caini ingramaditi cate 20 prin custi imaginare si cuptoare aprinse cu lemne de brad. Un soare care iese in toate pozele cu un punct negru in mijloc, babe care trag pe nas in somn si plase de rafie. eternele si scarboasele plase de rafie moldovenesti. aaa si o cutie cu oua de casa.
Asa-i ca nu intelegi nimic, mosule? Macar mai vezi sa citesti, acum ca si asa e noapte?
Nu mai vreau nimic, intelegi? Ramai in lumea fetitelor rasfatate si copiilor inocenti, eu nu mai cred in tine. Am plicul meu cu bani si-o sa ma duc sa-mi cumpar gheozdanul si manusile alea mov si ceva cadouri de trantit sub brad. aaa o sa ma duc sa-mi cumpar brad intai ca ai mei nu vor sa cumpere. Maine clar ma duc sa cumpar un bradut din piata si o sa fie al meu si al motanului si o sa-l impodobim dragut si o sa azvarlim cadouri sub el. Asa ca ma descurc si fara tine, mos mult-prea-batran.

With love,
somebody ( put something in my drink )


PS: but still... there is one thing i would like to ask you. please make sure he knows that i still care about him and that i always will. tell him there is nothing deeper in this world than his green eyes, that he smokes in the sexiest way ever and that because of him i`m listening now akon. damn. i know you aien`t gonna tell him this things and he aien`t gona read them but still. he is the only person that kept away the paranoid kid from me, thats why i respect him and feel kinda wierdo.. like a damn woman :)) whatever. just tell him, if you want... bye Santa.

16 decembrie 2008

that`s it sir


















So, so you think you can tell
Heaven from Hell,
blue skys from pain.
can you tell a green field
from a cold steel rail?
a smile from a veil?
do you think you can tell?

And did they get you to trade
your heros for ghosts?
hot ashes for trees?
hot air for a cool breeze?
cold comfort for change?
and did you exchange
a walk on part in the war
for a lead role in a cage?

How I wish
how I wish you were here.
we`re just two lost souls
swimming in a fish bowl,
year after year,
running over the same old ground.
what have we found?
the same old fears.
wish you were here ...

that`s it sir. adio, printre luminite de craciun si suferinte de iarna. altul ingropat, dar neplans, dus de buna voie la groapa, aproape sinucis.

14 decembrie 2008

I will always remember you



















Citat din autor necunoscut. text impersonal.

Am pacalit soarta dar legile ei au ramas aceleasi.
Acelasi timp gol intre noi, aceeasi distanta calculata in taceri triste. Vezi muntii cum se transforma in dealuri, dealurile in rauri, raurile in munti, muntii in blocuri. Vezi noaptea cum dispare, luminile se sting. E ziua, rasarit. Un cer gol de cuvinte. O luna cu mutra de sfinx si nori amestecati in dune de nisip raman in urma.
O cafea bauta cu tine se schimba in trei cafele. Cestile raman goale. Pachetele de tigari se termina constant si degetele noastre parca nu se mai ating la fel.
Am plecat a doua oara, cu o tacere de decembrie intre ochii nostri, care nu mai puteau spune nici te iubesc, nici te urasc. Nu ne mai pasa, sau nu ne-a pasat niciodata. Oricum ramanem goi, sfasaiati de nepasare. Nu ne mai prefacem, nu mai infruntam nimic, nu mai lacrimam. Nu ne mai iubim.
Tu stii ca inca te urasc, nu? Te urasc din tot sufletul.
In 13 septembrie te-am iubit cu gust de Jack Daniels, intr-o camera straina. Verdele din ochiul tau protector se amesteca in mintea mea cu vocea lui Chris Rea. Si nu-mi pasa ca suntem beti, ca suntem duri ori ne prefacem. Ca nu iubim la fel. Atunci eram liberi sa ne amestecam in acelasi ritm abrupt vietile agitate.
Din 13 decembrie nu mai esti al meu. Si pana nu o sa impartim din nou o canapea englezeasca n-ai sa mai fi. Dar asta nu-mi ia dreptul sa nu te visez, cosmarule, nu-ti ia dreptul sa-mi uzi perna cu lacrimi si sudoare. Nu mai esti al meu, nu mai sunt a ta. Suntem liberi, dar intr-o libertate pe care mintea mea imbolnavita de verde n-o vrea. N-o suporta.
Am pacalit soarta ajutata de instincte. De presimtiri si planuri B. Am mintit ordinar si-am jucat teatru de provincie, ca intr-un ultim examen. Soarta mi te-a redat, soarta mi te-a luat.
Dupa trei luni buzele tale aveau acelasi gust si aceeasi saliva a ramas imbibata in pielea mea. si acum ce? Crezi ca un dush o sa mi te stearga din mine, dupa ce m-am drogat cu miros de sex? Amintirea a ramas imortalizata in gust si miros, in suflet si in trup, in mine si in asternuturi. Si nicio soarta n-o sa le stearga in veci.
Incotro smechere? Incotro ne-am dus iarasi?
Suntem ai sortii. Doar asteptarea e a noastra. Si libertatea de a imparti o canapea intr-o zi.

Chris Rea - All summer long.

11 decembrie 2008

inima iti face bum-bum. te gandesti ca poate o sa explodeaze intr-o zi si normal ca o sa mori. dar nu-i asta problema. stii ca n-o sa se intample azi sau maine. poate candva, dar nu maine. si dupa maine nu prea mai conteaza foarte multe.
inima iti face bum-bum. maine e 13, maine e vineri, maine e luna plina. dar nici asta nu-i problema, iti spui zambind ca superstitiile sunt balcanisme care in gandirea ta in plina emancipare nu-si au locul...
inima iti face bum-bum. ai emotii, nu mai ai rabdare, e ca atunci cand ai in minte numai dor-de-duca si trenuri si bagaje. dar nu e asta. e ceva mai mult, e nerabdare nebuna, e certitudinea ca o sa se intample. dar asteptarea e grozav de grea. te gandesti ca e aproape ca moartea. vorba filosofului, nu avem nicio legatura cu ea. cand suntem noi, ea nu e. vine atunci cand noi deja nu mai suntem. doar asteptarea e grea..
inima iti face bum-bum. stai pe wc si vantul suiera pe sub usa. ti-e frig. ti-au inghetat picioarele dezgolite. nici hartia igienia nu mai are rabdare, cade grabita si se lasa dusa in vartejul de apa.
inima iti face bum-bum !! ai sa-l revezi, dupa atat toamna si ploaie si asteptare. si nu mai stii sa vorbesti coerent, incerci sa vorbesti si limba iti paralizeaza. tot ce stii se leaga de inima ta, care face bum-bum.

Radiohead - Fake Plastic Trees


AAAHH.. Radiohead. why in the world do I love them so much?
am scris ceva pe-o foaie intr-o noapte cu prea multa cafea. atunci am inteles de ce. a inceput prin 2000, pe una din eternele casete, cu melodia Creep. eterna Creep a tuturor frustrarilor. si dupa cu albumul The Bends, cu Street Spirit si Black Star prin toamna din a noua. Si primele depresii pe melodia Paranoid Android. si dupa albumele Amnesiac si Hail to the Thief cu gust de chimicale, si leganari si caciuli purtate in casa. mutre bolnavicioase. unghii roase. sticle de cola. bocanci murdari. ochi care sticlesc. te futi. nu-ti pasa. esti prea obosit. e plin de cretini. idioti. tu esti singurul moral, normal, care mai rade isteric. toti vor sa te distruga. ai 18 ani si te futi. trebuia sa te futi la 16. la 16 ani esti puber tampit, neinteles si frustrat. dar tu te futi la 18, pentru ca esti singurul moral, normal, care mai rade isteric. tu esti singurul moral, normal, care mai rade isteric...numai tu..

7 decembrie 2008

cacat din corazon, mon amie
din ala care inteapa de la hectolitrii de cafea
ce le place astora la Dragostea din Tei?
daca iau opium o sa devin pictor ! ole
am sa-mi iau bocancii in picioare
ingerul e intre satana si unu care vomita
mai degraba iti cumparai un uger ..
de tantar
`90s rock
mamele tuturor in clipul asta
mamele tuturor
mamele
55 minutes ago
19, 005 ratings
m-am saturat de paranoia
du-te tu la psiholog
dinooozauri
ma sufoc te sufoci se sufoca
pantaloni la dunga-dunga
the solo doesnt suck it just doesnt go with the song
pe chitara lui scrie soul power
nu se mai sinucide nimeni in cartier de ani de zile
i-am dat add to favorites
scrie cu alb
ALB
mincinosii
vecini retardati


http://www.youtube.com/watch?v=D1j823QH6cU&feature=related

- Langa MINE, ORIce fe-me-ie NU poa-te fi deCAT fe-ri-ci-ta !!
( nu m-am lasat.. )
- Eu nu !..
- Repet : langa mine, ORICE FEMEIE nu poate fi decat fericita..

Am fost ieri la o piesa de teatru in Art Cafe. Nu-mi place noul Art si nu-mi plac nici oamenii de acolo. Vorbesc numai despre Cambridge, atestatul la franceza, cursul de autocunoastere, blogu` lui Chirila si alte cacaturi care pretind a fi inteligente. Daca esti fata nu bei bere, bei vodka cu ceva sau suc natural. Trebuie musai sa ai un aer hippie, doar esti artist, ce pana ta! Must-have`uri: esarfa, tenesi, bratari, geanta in dungi, carti. Asculti Pink Floyd si jazz si zambesti melancolic cand gasesti prin sertare casetele cu Andre. Te imbraci din second hand, dar la banchetu` din a 12a o sa ai cea mai frumoasa rochita. Frecventezi muzee si expozitii impreuna cu fetele din clasa, niciodata singura. Daca esti baiat clar esti TRU :X:X:X ca ai placa, bike si skateshoes. N-ai pletele nici pan` la umeri, sa fim seriosi, de doi ani de cand ai intrat la liceu nu putea sa-ti creasca mai mult, dar nu-i bai ! Tu oricum asculti Pink Floyd si jazz si zambesti melancolic cand gasesti prin sertare casetele cu AnimalX ....


Ma intrebi daca m-am simtit PROST intre ei? DA. Dar nu m-am simtit proasta.
Sper ca n-am gresit cand am spus ca Pink Floyd si Frank Sinatra suna cel mai frumos la pick-up cand esti copil si nu intelegi engleza. Ca literatura franceza se citeste cel mai usor din cartile prafuite din biblioteca parintilor. Ca hainele din second sunt un protest impotriva turmei care merge la mall si un strop de apropiere si umanitate fata de cei care n-au bani. Ca atestatul la engleza e un cacat nerecunoscut si ca nu te face mai special, mai ales cand mergi la cursuri sa faci misto de accentul profei. ETC.

Niciodata nu o sa mai stau la masa cu atatea muieri. Cu o turma de muieri! Muieri care incep sa ma enerveze cand se comporta atat de fals, doar de dragul Art Cafeului. Am sa ma duc sa beau o bere in RnB cu prietenii mei. Sa vorbeasca ei intr-una despre masini sau daca Pantera canta glam sau..


Glen Hansard and Marketa Irgolova - Drown Out
http://www.youtube.com/watch?v=7RDixIqoAQc


later edit : chestiile pe care le-am scos din capu` asta sec exclud cateva persoane care sunt din lazar dar raman adorabile. cu didi in frunte! si cu hormonii ei adorabili si cu sis si cu cine mai stiu eu de pe acolo si nu ma enerveaza la culme. didi scuze, da? te rog frumos >:D<

3 decembrie 2008

de tineeeee

dor de mare cu fluturi in stomac. geniali fluturi, au aripile mari si pline de nisip. ma gadila. ma doare.
e furtuna la mansarda. si valurile se izbesc de ceva`uri fara sens. din alea non-sens. absurde. ca sensul vietii la sartre.












pills n love: vama..
Deiutza: daaaa
Deiutza: fooolk
Deiutza: apa
Deiutza: cort
Deiutza: scoica
pills n love: da.. toti andreii din lume se strang acolo
pills n love: si au bere si vin
Deiutza: epava/pirati
pills n love: si stuf
pills n love: si vant...
pills n love: si pielea gainii
pills n love: aa
pills n love: si unghile roase
Deiutza: si vise frumoase
Deiutza: si putini bani
Deiutza: si muuulta bere/vin
Deiutza: hmm... mi dor de vama

damn. in trenul accelerat bucuresti - mangalia e un tip dragut, are tricou cu iron maiden si imi canta la chitara. stie istorie si zice bancuri faine. are ochii albastri si e martor la un rasarit cum numai prin ochii lui s-a vazut. fumeaza lucky strike. se stramba cand zambeste.
e 4 august, ultimul metrou inspre gara. de la stadionul cotroceni. doi prieteni ma asteapta in gara. e 5 august. 1 fara ceva. linia 5. radem mult si n-avem nimic de baut. avem fluturi in stomac. geniali fluturi, au aripile mari si pline de nisip. ne gadila. ne doare.
damn. in trenul accelerat bucuresti - mangalia e un tip dragut, are tricou cu iron maiden si imi canta la chitara. stie istorie si zice bancuri faine. are ochii albastri si e martor la un rasarit cum numai prin ochii lui s-a vazut. fumeaza lucky strike. se stramba cand zambeste.


bai ne vedem joi, du-te dracu !!
mi-e dor de mare bai !! mi-s degetele prea inghetate si nu pot sa te ating pe spate. in geamantan mai e inca nisip si am rasturnat scoicile in dulap... mi-am dat toate esarfele.. si tu tot nu ma iubesti ! esti un nenorocit..
vreau sa vii joi !! chiar daca tu nu vrei... o sa-ti cumpar cearceafuri zambitoare... o sa-ti spal blugii!!

nu stiu.....dar fac o baie cum ajung!!

1 decembrie 2008

let it be sau povesti nemuritoare din dupa amiezele vietii

am si eu obsesia mea. didi iubeste porcii, iulia vacile, mie imi plac magarii.
adica magaru ala din desenele cu ursul Pooh. magaru albastru. e genial !
inainte de a ajunge in vama vara asta am stat cateva zile la niste unchi in constanta. si dragul de varu-meu mi-a cumparat magarul asta plin cu gel de dush. a dat vreo 30 lei pe el si-am fost asa mandra si fericita. au facut multi dush cu el in vama. cu magaru adica.
intr-o incercare de paranoia, stateam in cort si cantam "eu sunt motanu danila, sunt cel mai.." din filmul veronica. sis i-a zis parca magaru danila.
de-atunci, numele asta a inceput sa aiba varii conotante. am gasit alt magar pe nume dani dar asta nu are importanta acum.
toti magarii mei albastri se numesc danila, fie ca-s clebare, jucarii de plush (n-am niciuna veritabila:D dar astept) sau stampile.
azi am vazut papuci de casa. cu toti din desene astea. evident aia cu magarul danila erau cei mai geniali. dar mama nu mi-a cumparat, oricat m-am plimbat cu ei in brate si m-am strambat la copii. pt ca "tu nu porti papuci de casa". eh si ce? puteam dormi cu ei. sau ceva de genul.
magaru danila e in genul lui Fernando y los Fernanditos. o chestie de pus la gat cu un cap de mort mare numit Fernando si gasca lui de capete de morti mai mici los fernanditos. el es mi amigo y ellos estan sus amigos. semnifica que ellos estan tambien mis amigos. adica am fost preteni, pana intr-o seara cand n-au mai avut grija de mine. nu conteaza.
cam asa e si magaru danila, dar pe el nu-l pot pune la gat.


am inceput sa scriu cu gandul la let it be. nu melodia beatlesilor, ci felul in care cred ca am ales sa-mi traiesc viata. dar nu pot. nu acum. intr-o zi in care n-o sa decupez atatia magari danila din hartia de cadouri.


am cei mai idioti vecini in blocu de vis-a-vis. de vineri si-au pus luminitele in geam si direct in fericirea mea palpaie. wtf e prea devreme. cum sa pui luminite de craciun si mosi din toamna? adica vineri era toamna. acum e iarna. ( da! s-a dus nebuna ole! ) anyway m-as fi dus la ei la usa sa le zic ca-i prea devreme. dar deja e prea tarziu. vineri vine mos nicolae. sambata am sa pun si eu luminite. :)

pace >:D<

30 noiembrie 2008

acum 3 luni boceam pe ascuns. imi luam la revedere`le nedrept de la vara. de la mare, caldura, insomnie, liniste si libertate. adica de la mai tot ce-o fost frumos in asa zisa my summer of love.
e ultima zi de toamna. a trecut repede sau greu? nu mai stiu si nici nu mai conteaza. nu-mi mai pasa. peste alte trei luni o a fie primavara si ai sa-mi revezi zambetul tamp. si peste alte trei luni o sa fie vara. si-atunci ai sa vezi fericirea sub chip de copila care isi da bacul. dar nici asta nu conteaza. o sa fie primavara si apoi vara. si-o sa ma opresc acolo. mai am 3 luni sa gasesc formula matematica de oprire a timpului.

[ e 11:12 si inca n-am fost la vot. pentru ca m-am trezit tarziu, intr-o paranoie plina de speranta. e soare si hainele de pat stau pe geam. nu am cafea si tigari. nu am bani sa-mi cumpar. deci de ce as mai iesi din casa, sa vad magazine pline de tigari si cutii de jacobs si sa nu pot sa-mi cumpar. de ce-am baut toti banii iar? incotro? da-mi un pachet de tigari si fa-mi o cafea si poate o sa-mi recapat inflacarearea de zilele trecute. de ce n-am tigari? de ce iarasi n-am tigari? ]

Sting - Fields Of Gold

28 noiembrie 2008

incotro?

Am fost ieri la mama si-am intalnit o alta prajitura proustciana. ( m. proust )
Cand eram micuta mama lucra la centrala termica din Ceferistilor si mergeam mereu la ea. ma jucam cu fetele de acolo si mama era prietena cu toti vecinii. vara era cel mai frumos, se strangeau toti la o masuta afara si jucau table si noi ne invarteam printre ei. Iarna mergeam mai rar, pentru ca era foarte frig. si mamei mele ii era frig. si avea un radiator din caramida rosie la care se incalzea. si cand venea seara acasa la 10 jumate se grabea sa mai prinda apa calda ca la 11 se lua. dar niciodata nu uita sa intre inainte la noi in camera si sa ne sarute de noapte buna.
Acum mama are firma ei. si mai ales are radiatorul ei ultra modern, cam inutil dar pe care il tine in bucatarie. e tip troller, cu roti, e vertical si se invarte ca un ventilator. e mare, e estetic si are butoane gri, rotunde si lumina alba.
Mama m-a indemnat la prajiturele ca odinioara. la fel m-am inrosit si-am zis ca nu mai vreau. la fel a insistat. la fel am zambit si-am luat. as fi vrut sa-i zic de radiator dar stiam ca se va intrista.
Mama nu-i singura. atatia atlii au lucrat pentru pruncii lor in conditii mizere. asta-i doar un exemplu pe care eu il cunosc prea bine, dar multi parinti s-au zbatut pentru prea cunoscutul cliseu "sa ne fie noua mai bine".
Nu stiu cum am reusit, dar de cateva luni nu m-am mai certat cu mama, poate pentru ca ne vedem prea rar. dar asta ma face sa zic acum ca imi pare rau ca pentru noi a facut atatea sacrificii. ca a lucrat acolo si ca uneori isi aminteste si ea, poate atunci cand vede radiatorul cel nou sau poate cand vede ca am crescut...
nu stiu. mi-e rusine s-o intreb, asa-s eu, dar poate tu poti. intreaba-i pe ai tai despre trecut lor. despre conditiile in care au invatat, lucrat, facut si crescut copii, inainte si dupa 89. ca-i acelasi balci in tara noastra sfanta. suntem condusi de aceiasi post-comunisti nenorociti, aceiasi securisti si turnatori, sub fatada unei democratii, unui stat europen. doar ca ne-am mutat mai la vest, suntem tara central-europeana, nu mai suntem estici.... pune-ti apoi intrebarea incotro?
E prima data cand pot sa votez si m-am lasat din plin purtata de mirajul alegerilor. duminica dimineata o sa ma trezesc in zori si-o sa ma spal cu apa rece pe fata, ca intr-un ritual semnificativ. o sa ma duc sa votez si apoi o sa trec si pe la biserica sa ma inchin dumnezeului acestui neam. si-o sa sper din suflet ca noi n-o sa mai traim drama parintilor nostrii. o sa sper intr-o schimbare, in vremea cand o sa am destul timp pt copiii mei, pe care o sa-i educ intr-un context social si politic sigur. c-o sa fie bine...... mama ei de tara...
du-te si tu la vot ! ai cu cine, citeste presa, informeaza-te macar despre numele cu rezonanta ale orasului tau. nu vota la nimereala, nu te lasa influentat..dar mai ales, nu fi indiferent. e tara ta, trebuie sa votezi..!!
si nu uita.. luni e 1 Decembrie ! mai da-ti o sansa..

23 noiembrie 2008

cluj, oradea, sexcursie ?


















































































































8 noiembrie 2008

Cum ar arata lumea ta fara iluzii, daca ai incerca sa traversezi desertul calare pe Rosinanta?

Am aflat ca piramidele n-au aparat pe nimeni de moarte, dar credinta ca moartea poate fi invinsa printr-un mormant a fost capabila sa ridice piramide. Asa mi-ati zis intr-o seara tarzie, domnule Paler.
Mi-ati mai zis ca cei rataciti prn desert incep sa moara daca isi pierd speranta in apa salvatoare. Ca inainte de a deveni nisip, ei capata suflete de nisip, pentru ca recunosc moartea.
Am reusit sa vizualizez urmele lui Don Quijote lasate pe nisip, in drumul spre piramide, si scepticii stand in fotolii confortabile de biblioteca, niste sir`i cu pipa-n coltul gurii aclamandu-i lupta. Am vazut cum radeau de el si cum spuneau ca trebuie internat intr-un spital cu gratii la geam si vindecat de iluzii. Spuneau de bunul Cavaler ca e nebun.
Si dumneavostra l-ati aparat, ati spus ca iluzia lupta cu mainile goale impotriva motivelor de intristare, dar macar refuza consolarea. Si eu tot m-am intristat, pentru ca am inteles atatea adevaruri in seara aceea, cate am trait in nepricepere atatea veri. Mi-ati spus ca intr-o lume pe deplin logica, unde exista un desert ar trebui sa existe si o piramida.
Nu sunt sigura ca am inteles, dar cred. Cred in piramide, la fel cum cred in salcamii la umbra carora am crescut. In lumea mea, fiecare vara are niscava raze de soare filtrare printre frunzele de salcam, la umbra carora ating si cerul si pamantul. Si poate scepticii nu ma cred, si zic ca-i o metafora, ca-i o iluzie ametita din dupa-amieze de iunie. Dar eu intr-adevar am atins si cerul si pamantul la umbra salcamilor mei si-o sa le ating in fiecare an cat timp voi mai merge prin acest desert. Piramidele mele sunt salcami, la umbra carora ajung cand plec in cautarea timpului pierdut al lui Proust. Ei sunt prajitura mea.. si peste toate, ei sunt iluzia mea.
Dumneavoastra ma credeti, nu, domnule Paler?

Si toate astea chiar daca nu i-am vazut niciodata infloriti.

5 noiembrie 2008

I may be a paranoid, but I`m not an android.


please could you stop the noise i`m trying to get some rest?
from all the unborn chicken voices in my head?
huh what`s that??
when i am king you will be first against the wall
with your opinions which are of no consequence at all
huh what`s that??
ambition makes you look very ugly
kicking squeeling gucci little piggy










E disperarea de-atunci cand iti pocneste capul dintr-o supradoza de ceai. cand nici macar trifoiul cu patru foi, nici macar trifoiul ce l-ai cules la intamplare nu ti se cuvine. te-ai lega cu banda adeziva de un pliculet de ceai si te-ai scufunda in cada si-ai muri innecat, cu tot cu aburii grei condensati pe pereti si mirosul de canalizare si fainata murdara.


Ti-e greata. si cand ti-e greata vrei sa fugi sa culegi stele de asfalt, pe o strada fara canale. pe o strada cu copaci si flori galbene.


Ai unghiile murdare pt ca ai zgariat ziduri mucegaite si-ai strans praful in pliculete mici, ca alea de ceai. si-ai sa-l bei si-ai sa spargi pietricele in dinti. ai sa inghiti tot. tot...tot............


Tu vrei sa fugi intr-un sat de munte, cu casute de lemn si copaci si vin fiert si cantat de pasarele si blanuri de oaie pe jos.


Ti-e greata, te-ai saturat, da? te dor dintii.. si degetele iti miros a salam si respiratia a carne tocata..ti-ai taia varfurile degetelor cu un cutit cu zimti, pentru ca si degetele te dor si unghiile le simti geroaie...stim toti.......



whats this??





thats it sir your`re leaving
the crackle of pig skin
the dust and the screaming
the yuppies networking
the panic, the vomit
the panic, the vomit
god loves his children
god loves his children, yeah
!





rain down...rain down...come on rain down on me from a great height, from a great height... the panic, the vomit.....the s c r e ming....rain down...rain down...the panic, the vomit...his children yeah


Radiohead - Paranoid Android

29 octombrie 2008

Ti-am zis oare?

Ti-am zis oare?
Pe coperta "Scrisorilor imaginare" ale lui Octavian Paler pare a fi imortalizata marea, dinspre 2 mai spre vama veche. cu faleza ei inalta si plaja ingusta si plina de scoici putrezite si straturi de alge si miros de melci si brize gretoase. Cand mergi descult pe acolo poate oricand veni un val imens si n-ai cum sa scapi. poti fi amestecat cu alge care-ti intra in gura si automat le inghiti si poti chiar innota printre calutii de mare carnivori. poti inghitii multa apa sarata, pana ti se umple stomacul si te pisca nasul. poti sa fi izbit de bolovanii imensi si alunecosi. si poti fi zgariat de scoicile fierbinti sau de cochiliile de melci.
pe drumul din 2 mai in vama veche exista o singura scara din pietre care urca faleza. daca mergi pe plaja descult poate oricand veni un val imens si n-ai cum sa scapi. poti fi amestecat cu alge care-ti intra in gura si automat le inghiti ....

Jocul - Octavian Paler

Mai am o scoica si cateva pietre,
cum sa cladesc din ele o mare
si-un tarm unde sa stau pe nisip
si cum sa ma conving ca am fost pe un asemena tarm
urmarind fericit o pasare
care acum nu ma mai lasa sa dorm?
O scoica si cateva pietre
si un nume ciudat
pe care nu-l intelege nimeni
si speranta mea de-a ajunge
sa nu-l mai inteleg nici eu intr-o zi.
Sarbatoarea s-a terminat,
imi astept pedeapsa langa tribunele goale,
dar eu am vazut arzand la amiaza un nor
si-am auzit cantecul care ingenunchia caii salbateci,
iti spun, tarmul acela nu-i simpla poveste,
eu am vazut norul si i-am ascultat cantecul
si inainte de a ma invinge
soarele m-a facut fericit.

28 octombrie 2008

mama lui de blog. nu-mi place cum arata, da` o durat mult pana si-o dat seama copila poezie ce sa-i faca. puteti comenta de amu. nush de ce, da` mi lene sa-l fac iara la fel. intr-o buna zi.. nah pace >:D<

26 octombrie 2008

incotro?

cica marile revelatii cer contexte speciale.
dar nu-i nimic special in asta lunga seara de octombrie in care am aflat cat de usor poti spune te iubesc. si-am sa ma opresc o clipa din scris ca sa rad. si apoi sa raman cu un zambet tamp pe chip, ce sper sa mi se imprime macar o vesnicie, "in numele tuturor calculatoarelor", vorba poetului chirila.
fumez pe geam si butonez aiurea prin telefon din totdeauna parca. si pentru ca am terminat de citit inboxul si m-am plicitsit de sudoku, am intrat la mesajele-sablon, folder caruia nu i-am dat importanta niciodata. si printre mesaje gen "sedinta s-a anulat" si "intarziu, ne vedem la" - de parca am fi o tara de afaceristi mereu grabiti - am dat de "si eu te iubesc".
"cacat", "ce patetic", "cristoase" si alte exclamatii n-au fost de ajung, am aruncat tigara si-am multumit firmei nokia ca mi-a usurat munca.
asa ca dragule, data viitoare cand imi trimiti mesaje amoroase si EU o sa fiu intr-o sedinta, o sa-mi fie asa de usor sa-ti raspund, gratie acestui mesaj!
ce lupta extraordinara impotriva secolului vitezei!
doamne, am trait s-o vad, ba nu, s-o citesc si pe asta. incotro? ce mai inseamna atunci "te iubesc"ul asta? o fi la fel ca "ne vedem la 5"? hai ca iar m-am intristat si cred ca acum am un motiv in plus sa ma las de fumat.
cat despre iubire... poetul chirila vorbeste mai frumos decat mine. socul insa l-am simtit si eu.

vama veche - fericire

25 octombrie 2008

nu stiu.

I
"Exista oameni fara nicio vocatie deosebita, care stiu sa pretuiasca si sa admire. Acest simplu fapt ii salveaza de la mediocritate."

i-am cerut iertare lui Baudelaire.. maine am sa duc cartea lui Paler inapoi la biblioteca ( 3dec )

17 octombrie 2008

De ce cauti frunza "perfecta"? De ce forma ei trebuie sa aiba dimensiuni exacte, de ce te legi de axe matematice, de culori uniforme, de nuante imbinate perfect ?

Ce cauti defapt? Ce cauti si ce nu gasesti, de ce anume fugi cand o frunza oarecare scrasneste din dinti sub apasarea bocancilor tai?

Eu as alege orice funza. Acum eu as alege orice funza. Si i-as da drumul inapoi sa-si continuie destinul de frunza.

Care-i diferenta dintre o frunza perfecta si una oarecare? Si cine alege forma frunzei, cine-i spune cum sa creasca? sau unde sa cada sa o gasesti tu si sa-i judeci perfectiunea?

- as cara acasa un sac de frunze indesate aiurea, adunate haotic, ar fi toate frunzele mele, decorul meu, toamna mea, parcul meu. -

Imi place Edward Munch. E norvegian. E expresionist.
L-as putea iubi fara a stii altceva despre el decat culoarea.
I-as putea iubi atingerea pensulelor pe panza perfect intinsa asa cum i-as iubi atingerea degetelor reci pe pielea mea inrosita.
L-as putea iubi in tacere, privindu-i picturile imprimate pe-o foaie velina, l-as putea iubi fara sa merg la Oslo, m-as increde in pixeli si tusuri de imprimanta. cred ca il iubesc.


16 octombrie 2008

"Toamna cu luna

cand porti peste pulover o niciodata captusita cu totdeauna
cand stii ca ai mai iubit si ai sa mai iubesti
printre taxiuri nefiresti."


am sa intreb copila poezie cine-i autorul. poate e Cartarescu, nu-mi amintesc. cred c-am fost prea prinsa-n magia canii cu lapte si scortisoara din dupa-amiaza nebuniei de septembrie. asa-i cand descoperi incaperi rupte din sufletul unui pictor expresionist, carciumi gata sa fie iubite in versuri libere. uiti detaliile cand atingi intregul.

daca ma-ntrebi cum sunt am sa-ti zambesc. cum numai uneori reusesc, fara sa ma stramb, fara buze crapate, fara clipiri insistente din gene. si tu ai sa-ntelegi ca-s bine, ca-mi incalzesc in fiecare zi sufletul la soare, in pauza mare, cu doua tigari fumate cu mana dreapta. am sa-ti desenez Parcul Cetatii si copacii lui hippioti, am sa-ti desenez cofetaria de langa, am sa-ti desenez multi covrigei si tu o sa mi cumperi. am sa-ti zic ca mi-e frica de controlori si tu ai sa-mi cumperi un bilet. si-ai sa-mi mai cumperi unul, sa am si pentru maine. am sa-ti zic ca mi-e frica sa merg singura cu autobuzul. atunci ai sa taci. si-ai sa vii cu mine. am sa-ti zambesc. cum numai uneori reusesc, fara sa ma stramb, fara buze crapate, fara clipiri insistente din gene.

daca ma-ntrebi ce-i in capul meu am sa zambesc. dar am sa ma stramb. am sa-ti enumar, cu si'urile de rigoare, si cafea, si Stigma, si Verso, si ochi verzi, si Sisif, si toamna, si pixul verde, si Coca cola, si flori, si ochi, si buze, si morminte, si expresionism, si bocanci, si bac, si saruturi, si mov, si dragoste, si hormoni, si excitatie, si dureri de spate, si bere, si covrigei, si tone de bilete, si taxiuri, si pulovere, si ochi negrii, si ochi de tigan.

si daca n-ai sa ma intrebi eu tot am sa-ti zic.

8 octombrie 2008

we`re not ok.

ma chinui. pe bune. si chinul creste direct proportional cu numarul de semnale dinspre exterior, dinspre toamna.
acum sunt ok. mimez un urban mood anti-depresie, din raposata primavara, dar imi dau seama de mincina.
si apoi n-ai fi vrut sa ma cunosti ieri, si alaltaieri, cand zgariam asfaltul cu unghiile proaspat date cu oja.
inca ma chinui, dar sunt ok.

ah, stiu, sunt in a doispea si-ar trebui sa ma reprofilez. adica sa nu mai fiu copilul verii, cu visele-n geanta hippie si iubirea-n mana stanga. trebuie sa studiez, dragule, studiu, teme, carti, harti, caiete cu foie velina, teste de oral, pixuri colorate, ingrosari, sublinieri, manuale scumpe, kkt, iubire. aaaa nu, iubire mai putin, studiul are prioritate !
nu zau?

insa toamna a ucis si ultimul zambet de copil, a intristat o poezie si ne-a luat speranta unei primaveri. toamna asta nebuna si nepasatoare ne-a luat copila poezie si a imbracat-o in negru.
i-a pus esarfa galbena la spalat si se plange ca nu mai are detergent automat. toamna mincinoasa !

si-apoi prea si-a rastignit ochii-i verzi spre mine in dimineti britanice. cum as putea sa ma gandesc pe sarite la el, intre teme si drumuri cu autobuzul, intre tigari si pastile? ar fi imoral, fata de sufletu-mi proaspat indragostit. eh, e vina scolii ca a inceput inainte sa-mi consum imaginatia si planurile haotice de viitor, inainte sa-l iubesc in culori hippie, inainte sa-i adrom in brate. e vina scoalii c-a adus in carca toamna si ne-a ingenunchiat pe toti, cand asfaltul e prea ud si ne dor genunchii.

de aia plangem, ne dor genunchii !


4 octombrie 2008

uneori n-ai gust de nimic. ai doar gustul salivei. si atat. esti doar tu si saliva din gura ta.

U2 - October
http://www.youtube.com/watch?v=590ljQM08H0


1 octombrie 2008

the summer we had



I

imi place un film pe care inca nu l-am vazut. in seara asta l-am descoperit si mi se pare o comoara ciudata. l-am ascuns intr-un folder nou. "cafeaua nu-i cafea adevarata daca nu lasa zat in cana - octombrie". nici macar nu m-am uitat peste el. dar incet incet, se tansforma in filmul meu preferat.
am zis c-o sa fac o retraspectiva a verii lui 2008. dar e prea periculos. risc acupunctura spirituala, sub pretextul a trei cani transparente de cafea pe zi.

e iarasi frig, nebunule.



II
Decor:
soare, asfalt umed, negru-sclipitor

o duminica din octombrie ( noiembrie ar fi prea profund si trist )

ora 11 jumate
frunze in culori hippie

frig-amagitor

o banca rosie-zgariata cu cheia.

Personaje:

Rosu Mincinos

ochi de ciocolata

par castaniu-lung-desfacut, cu firul gros

statura hotarata, sani fermi, glezne umblate

unghii negre, cu oja roasa, neingrijite

esarfa magica-mov-rosu-verde-lunga-lata-inciucurata

blugi albastii, rosi jos si murdari de noroi.

pulover cum-vrei-tu-larg-lung-de lana-musai cu verde

margele verzi-groase. cu bile mari si galbene, puse la hazard de alt om cu unghile murdare.
Ceva Violet

plete pan` la umeri. castaniu-inchis. ondulat

ochi verzi-stersi. cu sprancene groase

fata patrata, fara tentaiva de cap patrat, trasaturi masculine

blugi negrii, bocanci in stil clasic, murdari de acelasi noroi

geaca neagra-cu fermoar, cu umeri proeminenti, cu nasturi rotunzi-auriu-sters

pulover negru-subtire-simplu

bratari de ate la mana. verde-mov-maro-verzui-alb-murdar

tatauj cu cheia sol la incheietura mainii stangi.

[ stiu ca ai curaj. mie mi-a fost frica de mai mult. de tasta delete sau de stiloul rosu. nu conta, gaseam mai mult cautand in amintire. dar ti-i incredintez tie. eu nu vreau sa le deformez visele. insa cheia sol e cheia. ]

III
Failure is the only way to learn till you`ve come undone.
the rest will never find out what they might have been.
Roman Fischer - We`ll never know


24 septembrie 2008

prolog

mi-as dori sa ma cheme Miruna. sa am o camasa de noapte alba si o esarfa culoarea mustarului prinsa in par. sa umblu desculta prin camera ta. sa am parul nebun. sa ma strigi diavolita. sa am ochii mari si buzele muscate. de tine.
si pentru ca scriu tot la o tastaura straina, n-am sa-ti continui povestea. o sa-mi desenez alfabetul pe tastaura mea si-o sa-ti mai povestesc despre sambata aia, despre ora 11 jumate si despre ochii tai verzi. in a british way.
te iubesc.

9 septembrie 2008

despre profanari de morminte sufletesti sau cum sa te-mbeti cu whisky in the jar

pentru ca sunt copilul verii si-am invatat sa infrunt ploi de septembrie, pentru ca amestec gustul de frunze rosii cu gustul buzelor de pe pahare, pentru ca mi-am tatuat soarele-n vene si pentru ca esti de neiertat. a. si pentru ca ti-am profanat mormantul. pentru ca te-am inviat dupa-o crima violenta, pentru ca ti-am injectat sangele-napoi cu siringi cu tamaie, pentru c-am crezut in tine. d-asta imi scot lumanarea rosie din amintire si te picur cu ceara verde. te-am uitat, te-am uitat, te-am uitat.
now i see the sun, yes, now i see it !

metallica - 8-}

31 august 2008




Pai, viata mea e un sprit de vara
Pe timp de iarna fara sifon
Ce n-as mai vrea ultima oara
Inc-o seara sa nu mai mor, nu mai mor....

uite spirit de foame si betie-n vama veche, ascunse-n ploaie britanica si-n sticle pline de amaraciune.

28 august 2008

uite-ma iar, desi n-ai cum sa ma vezi. doar daca esti in Winson Green Prison pe Lodge Road. in Birmingham. in uk. si daca platesti o lira sa stai o ora la net.
n-am sa scot cuvinte mari din tastaturi straine. but still.
ideea de 28 august ma obsedeaza si mi se-nrosesc obrajii. si ma doare stomacul si mi se face sete. si parca o mana ma strange de gat si nu-mi pot tine lacrimile. si mi ciuda si plang si am nervi. IMI. VREAU. VARA. INAPOI. ACUM!
vreau inapoi la vama veche.
pa cititor plictisit de regrete scrise in a british way. asa sec si tomnatic.

looking for the summer ....

24 august 2008

despre capitole de sfarsit din carti proaste sau cum mi-am petrecut sfarsitul verii 2008 aka my summer of love.

cuvant inainte :
asta-i un text impersonal furat din ganduri interzise. nu-mi apartine, nu-ti apartine, povestea nu-i autentica, sfarsitul nu-i aici.

n-are decat sa ploua pana cand se ia curentul si Angie o sa moara.

sfarsit :
azi dimineata m-am plimbat prin frunze si picuri tristi. de atunci m-am prefacut in nor si-n furtuna si-am reinventat potopul. acum o sa fug. sa-mi aprind o tigara cu un fulger.

The Rolling Stones - Angie

1 august 2008


























Rows of houses all bearing down on me
I can feel their blue hands touching me ..
All these things into position
All these things we`ll one day swallow whole ..
And fade out again and fade out ..

This machine will not communicate
These thoughts and the strain I am under ..
Be a world child, form a circle
Before we all go under ..
And fade out again and fade out again ..

Cracked eggs, dead birds
Scream as they fight for life
I can feel death, can see its beady eyes .
All these things into position
All these things we`ll one day swallow whole
And fade out again and fade out again ....

Immerse your soul in love
IMMERSE YOUR SOUL IN LOVE



radiohead - street spirit ( fade out )

piticului de pe creier ( din suflet ) :
n-ai fost corect. ai trisat si eu am pierdut. de asta mi-am infipt un cui in tampla dreapta si sangele-a tasnit. din cauza ta. ai merita sa pieri cum n-au pierit multi. cum n-am pierit nici macar eu.
am sa-mi las unghile lungi si-am sa te zgariu pe spate si-am sa te bat cu pumnii. si-am sa-ti smulg pletele sa raman cu fire de par printre degete. si-am sa te injur si-am sa plang si-am sa te urasc. am sa ma uit urat la tine sa vezi sclpiri de lame de cutit.
ai sa ma urasti si tu. si-am sa plec.

30 iulie 2008

looking for the summer..


and still i stand this very day
with a burning wish to fly away
i`m still looking for the summer...

am 18 ani si beau vin demidulce. mi-am impletit codite si-am amestecat rosu cu verde. am stat la masa cu prieteni si-am vrut sa plang. dar am ras si mi-au cantat la multi ani. nu-mi amintesc sa-mi fi cantat cineva la multi ani de ziua mea.
e inca 30 si sunt singura. cred ca asa am fost mereu. sau asa mi se pare acum cand imi vine a plange si-a striga dupa copilul overretarded sa vina inapoi.
ciudat e ca nu mai vreau nimic.. azi nu mai pot sa sper. azi mi-as da toti cei 18 ani pentru inca o vara.
atunci nu simteam ca vara se va termina vreodata.
azi stau si plang si-i numar pe cei ce nu mai sunt langa mine.
de-as putea picta easrfe in violet le-as inalta in vant ca pe zmei si le-as trimite celor ce-au plecat. mi-as inmuia varful pensulei in tempera si-as inchide ochii. i-as imbratisa.
azi nu-mi doresc decat inca o vara.

Chris Rea- Looking for the summer

24 iulie 2008

travka, poze, sani, ruj, mov, sarut, albastru Beirut.



Inchis intr-o cutie de ciocolata cu coniac
Vreau sa simt Praga cu tine.
La ra
Da ra
La rara ra
La ra
Da ra
La rara ra...

9 iulie 2008

My summer of love


am crezut ca doar berea Suceava are gust de mal si de iaz si miros de peste cand e calda. azi am baut Stejar la chereteu in Blaj. am stat o zi intreaga cu firele de par pierdute-n lacul codrilor albastii si-am inteles ca imaginea iubirii in mintea mea de copchil s-a conturat acolo unde vantul adoarme trestiile si berea se incalzeste pe buze. nu din cauza raposatului Eminescu si a romantismului intarziat din poeziile sale detestate datorita programei scolare, ci din cauza catorva perechi de ochi caprui si maini tremurande.

dar cea mai frumoasa vara din viata mea n-are nevoie de cuvinte mari.
mi-am vazut pamantul drag, cu satul prafuit si iazul doldora de peste. m-am scaldat la asfintit si am incercat sa sfidez legile fizicii dupa cateva sticle de Suceava cu 1 leu 50. am fumat Monte Carlo rusesc si m-am certat cu matusa Olga ca le-a scumpit cu 1 leu. mi-am aruncat hainele si am sarit de la calugar pentru prima data, cu un ranjet beat si ochii inlacrimati. m-am innecat in drumul spre calea lactee si-am aprins lumanari la mormintul animalului ce inca mai vegheaza curtea si ale carui latraturi strabat cuibuiri de rame. am plecat sec, cu sufletul lasat bunicii care-mi petrecea tradarea din poarta, ca-n fiecare an, pe fundalul altui caine care-mi cearta si el cruzimea parasirii. am lasat papusoiul necopt si cartofii prea mici si corcodusele verzi si macul inca inflorit.
m-am intors intr-un Sibiu mai strain si reticent fata de urban moodul raposat. asa ca m-am dus la marginea cetatii si am ingropat pentru o vreme mp3-ul si hainele verzi. mi-am cumparat dermatograf negru si-am transpirat in bocanci. m-am bronzat si m-am intins pe morminte straine. m-am imbolnavit cronic de insomnie.. dar...
am invatat ca personalul 2570 pana-n Copsa Mica si 3524 pana-n Blaj ascund in tabla lor invechita drumul spre ceva`uri simple. ca mirosul de babuta din Seica Mare poate imbratisa raza de soare sau picurul de ploaie. am invatat ca pe biletele de tren sta gravata-n bold o fraza cu radacini in scrierea Egiptului Antic, de genul "In tren nu se fumeaza !!".

lista cere un plin de sperante "to be continued"...
once in a life time chance aka concertul Judas Priest de vineri, care presupune drumul la Bucurestiul uitat, de care mi-e putin teama, acum dupa atata timp. trebuie sa gasesc Romexpo-ul si sa caut legatura cu Parcul Carol dupa, pt ca mi-e dor sa dorm la marginea lacului si sa urc Arene Romane. vreau sa merg si-n Laptaria lui Enache sa vad baietii cu plete blonde si chitari din 78.
the other once in a life time chance e concertul Iron Maiden, care presupune alt drum spre Bucurestiul sper ceva mai primitor si o betie-n Club A. si poate un alt pierce in urechea stanga.
trebuie sa ma urc in avion si sa plec la Londra s-o vad. s-o strang in brate si sa rup biletul de intoarcere. altceva nu stiu despre uk dar o sa ma las purtata de spiritul britanic cu zambetul nonsalant si mainile pierdute-n buzunare.
si poate Sighisoara, si Rosia Montana, si zile cu cortul la Ocna, si Artmania si orice altceva care aduce prieteni impreuna si poarta soare-n amintiri.

asta-i epistola de vacanta. mi-am scris-o mie ca sa scap de obsesia de a tiparii amintiri pe care oricum n-o sa le uit chiar daca le imortalizez in litere si pixeli sau cerculete de fum. inchei aici, amintindu-mi ca lista ma-ndeamna spre mare, si-am sa-ncep sa ma torturez in incercarea de a obtine o alta promisiune a drumului spre vama veche. mi-e si frica sa insist, de teama privirii ironice ascunzatoare de lacrimi de ciuda ce-o voi arunca acestor randuri in toamna, cand voi revenii cu retrospective. dar stiu ca deocamdata mi-am rastignit in cuie zambetul pe buze si voia buna-n geanta hippie, asa ca te trimit la culcare, copchila bruneta.. du-te.. e 4 si 8 minute.. mintenash e dimineata... si peste 3 saptamani implinesti 18 ani. hai du-te.....

reamonn - just another night


13 iunie 2008

Vrei un ceai?

Vrei un ceai?

M-am oprit brusc din activitatea masochista de smulgere a firelor de par cu penseta si mi-am cautat bricheta. acum lumanarea rosie, candva inalta si mandra precum Tepes Doamne, sta sa moara. si mie chiar nu-mi pasa.
Eu nu m-am priceput niciodata la lucruri mari. Sunt mediocra-n toate si daca mi-a placut ceva vreodata, acel ceva nu m-a placut pe mine.
Si pt ca am anticipat anul telenovelistic ce avea sa urmeze, in septembriele raposat, printre obsesii albastre si impacari cu toamna, m-am hotarat sa ma obosesc ceva mai mult la scoala. am vrut sa iau premiu. si am invatat. si a fost ok. dar am comentat prea mult si m-am certat chiar cu indivizi dragalasi, numiti absolut formal "profesori", niste neni cu diploma, invatati sa-i invete pe altii mai mici si mai prosti, care in goana spre marirea de grad traiesc dintr-un salariu echivalent cu banii pe care-i dau eu pe tigari. Uneori acesti indivizi se simt frustrati, in special cei care au lipsit in facultate la cursul de pedagogie si s-au dus numa la examen. De aceea ei intra adesea in conflict cu "generatia de nesimtiti" pe care ar trebui sa o dascaleasca. Astfel si invataceii devin frustrati, unii incep sa creada-n paranoia si-n vodka, altii tac si invata mai departe, si mai sunt unii, cu zmeul zmeilor in frunte, care mananca jeratec si se rascoala. Si uite-ma acum, la sfarsit de an scolar, cu mandra-mi medie de 9. 50, a patra stea din clasa, cu doza de umilinta-n sange de la festivitatea de premiere, cu mainile goale pt ca-n Goga nu se dau mentiuni, doborata de lene si sorbind dintr-o ceasca de ceai.

Nu cred in ceaiuri, de asta poate-i asa amar si rece. Nu mai cred nici in mine, nici in stilouri magice, si nici macar in ziua in care o sa-mi cumpar alta lumanare. Pentru ca nu mai am nevoie de lumini chioare in plina zi si nu mai vreau sa patez hartia cu cerneala.


[Cred ca a inceput in vara lui 98 sau 99, undeva la capatul lumii, in fata casei cu prispa prafuita. Puiul de om mereu murdar asculta fascinat si nesigur vocea din casetofon care descanta marea si zicea de fostul camin al facultatii de teatru. Atunci nu stia cum e sa n-ai chef de nimic, nu credea in sani care mangaie palme, si nu gasea raspunsuri la nici un "de ce".
Puiul de om insa a vazut marea desenata pe banda casetei. Si veri la randu s-a sarutat cu nisipul, si a ras de scoica nebuna care nu stie sa zgarie decat in mana dreapta, si-a urat parintii si s-a urat pe sine, a plans si a sperat si si-a tinut visele in viata prin supradoze de morfina.
In vara lui 2008, o copila nebuna cu plete lungi si negre, cu pc si dc, dar care mai crede in culori si-n lacrimi si care fumeaza noaptea pe geam cu mana dreapta cand toti ochii sunt inchisi, va merge sa cunoasca marea. si vantul. si plaja. si racii. si algele. si soarele si sarea si nisipul si baiatul student la teatru cu sticla de bere calda in mana. ]

vama veche - vama veche 1998

5 iunie 2008

tu ce intelegi?

Intr-un decor de primavara continua, fara chesii reprezentative, un pick-up zace cu ochii deschisi. O doza de beck’s de la pasti si niste lumanari pline de praf s-au autointitulat clasice. Ca sa nu mai zic de peretii zugraviti in albastru si pictati cu flori de fericire cam ofilite, nici ei nu vor sa plece. Daca stingi lumina si aprinzi cea mai rosie lumanare, toti cristosii rastigniti pe pereti inchid ochii. Si ei se cred clasici sau sunt sau macar spera ca vor deveni. Dar toti inchid ochii cand il aud pe hendrix. Si isi imagineaza cani de vin, de cafea, scrumire si corzi de chitara, carti din literatura rusa, poate teatru, si niste poze vechi.
In prim plan, din niste ochi caprui, care s-au dorit mereu a fi albastrii, se reflecta ceva amintiri. Ca o retrospectiva la care ei au invatat sa ramana indiferenti. Doua maini la fel de banale, care azi nu s-au bucurat de bratara colorata din 35 de bucati de scoici, fredoneaza nervoase desene aiurea pe hartie colorata. Trei suvite de par negru si lung ametesc impletite pe o oarecare frunte. Si ele se vor blonde si verzi si dansate de vant.

Acest text se inchie aici. Pana si el si-a dorit initial sa fie un pamflet, insa pe tastatura au cazut prea multe lacrimi si literele s-au amestecat. A incercat sa se scrie singur, si pentru ca n-a tinut cont de noua ordine in lumea literelor, s-a oprit inainte de a prinde o forma clara. Nu s-a sters, pentru ca nu mai crede in sinucidere, dar si-a promis o tastatura clasica la pastele viitor.

24 aprilie 2008

mighty jungle

sunt o pacatoasa. scriu de zor in cartea "saptamana mare sau aventurile lui isus cristos", o idee mai mult decat tampita. ieri, spre exemplu, am inclus in carte basmul "ghe' si lupta cu balaurul". asta e blasfemie.

a inceput sa ploua nebun pe aci prin cetatea mea si-mi place. mai ales cand 4 cafele, 2 doze de beck's si jumate de lichior de menta iti umbresc privirea. prima data am crezut ca-i rimelul, pe care am inceput sa-l folosesc ca accesoriu la urban style`u asta ciudat. da` nu, era betie si era foame si poate ceva lacrimi nepoftite. hehe, cine mai crede in ele..
e deja sfarsitul lui aprilie si sunt la un pas cu piciorul stang de dorul de primavara.. pentru ca mi-e frica de toamna....noapte buna lovely city..

Led Zeppelin - Dazed and confused

20 aprilie 2008

pretexte

e primava serioasa, nu-i de gluma cu ea. cand ploua, cand se razbuna norii, cand se scutura florile.
m-am tot plimbat pana m-am indragotit de orasul meu sub pretextul unui asa zis nou urban mood. am aflat intamplator ca mult verde te ascunde de ochii altora prin parc, ca atb in casti la volumul 32 ascunde fundalul cu suparare al oamenilor, ca un zambet fals te poate amagi chiar si pe tine..
uite-ma iar adunand ganduri din lumi care parca au fugit de mine, din perioade pe care nu vreau sa le las sa treaca.. o vreau pe ea inapoi, o vreau cu soare prin par, cu bere si papusoi fiert, cu taxi si vama veche la casetofon!..
eh si ce. cui ii pasa? nici macar orasului, chiar daca aproape ii dadusem inima mea proasta.

ATB - Long way home

8 aprilie 2008

just be part II

"They say learning to love yourself is the first step that you take when you want to be real.."

it never happened before.. i had never been in love with a song for such a long time.. is a crazy cocaine mood.. it entered in my mind and is running through my blood.. i am not me anymore while listening those rythmes.. and it's like i wrote those lyrics.. it's all about me and my song.. is like a circle going rund and rund till forever.. just us.

am i still dead? or now when is about us, me and my song, the question is are we dead?

i can say that from some point of view it took over the distance between me, myself and i .. it helped me to refind what i have lost.. i finally found the limits of being here and nowhere.. this means that i am alive now? the song is answering yes.
but it also brought back regrets.. unforgetable and unforgiven moments in which i had lost people or chances.. people and chances. i confess i am hiding or at least i am trying to hide away from who i really am. cause i am affraid of what i can find if i take a look inside.. the true. and i have the right to hide myself away form people, too, from the same reason...
anyway, isn't life about chosing? so if i am suppose to chose in every step means that i am leaving aside also a regret?

i wish you could read this without regrets..

"You can travel the world but you can't runaway from the person you are in your heart.."

7 aprilie 2008

just be


"Face up to the fact that you are who you are and nothing could change that belief.."
am intrebat retotric daca a murit. si mi s-a raspuns ca am murit. e fantezie. si nu e retorica pentru ca are raspuns. trebuie doar sa gasesti particica de cer curat care sa-ti deseneze raspunsul.

cadrul e perfect. acorduri nereusite la chitara, "just be" in winamp, cani goale si crengute cu flori uscate.
la ce ar trebui sa ma astept acum? sa mi se raspunda ca n-a murit? e la limita constintei sa judeci absolutul din perspectiva unei intrebari. si nimic nu ma mai mira cand e vorba de mine. uneori ma contrariez si zambesc tamp. dar acum? acum de ce nu mai cred?
mi-a zis cineva ca ar vrea sa fuga intr-o alta dimensiune doar ca sa se odihneasca. am vrut sa-i zic ca mie mi-ar fi de ajuns o capita de fan. dar am tacut si am lasat ochii in jos ca pentru o clipa sa-i simt durerea. pt ca mi-a fost rusine. pt ca e prea tarziu..
de ce ne indepartam de ei? de ce nu s-au inventat contracte pe viata care sa ne lege la nesfarsit, si de fiecare data cand vrem sa plecam sa ne readuca inapoi?? de ce nu ne ia nimeni de urechi si nu ne starnge apoi in brate?
cine sunt ei - nu conteaza, ca-s prieteni, pariniti, amintiri sau ghivece cu flori.

in plus, unde suntem noi cand nu mai suntem? unde fugim de fiecare data cu pasi de indian? daca e ceva de neiertat e ca n-am stiut sa raman. sau ca n-am invatat sa ma intorc.

deci - am murit?
"If you're searching for truth you must look in the mirror and make sense of what you can see.."

Dj Tiesto - just be

4 aprilie 2008

rugaciune

suntem negativisti?

si cum ar trebui sa fim? cand in lumea asta jegoasa un barbat e pe cale sa nasca? cum mama supararii sa te nasca tac-tu? isuse cristoase.
e la moda sa fi open mind, ce daca doi homosexuali se ling la coltul strazii?? trebuie sa-i acceptam. era un cuvant dar nu mi-l amintesc. si nu-i bai. ca n-am nimic cu ei. dar n-as vrea ca mama sa fie tot barbat. eu cum as fi? as mai fi fata? sau ce naiba as fi?? copilasul ala ce o sa fie? hibrid social probabil.
oricum oamenii au mers prea departe. si trecand peste religii si stiinta, lucrurile sunt relativ simple. Pamantul n-o sa mai suporte mult degradarea umana care are repercursiuni majore asupra lui. n-o sa mai suporte sa-l scuipam, sa-l foram, sa-l asfaltam, sa-l ingrasam cu cadavre de om mincinos si pacatos. si o sa faca poc. sau ceva de genul.

drag Pamant, pt a-ti opri suferinta, binevoieste a pune capat haosului. omora-ne pe toti pana nu ne mutam naibii pe luna. cu drag, un om pacatos.

The Project Hate - Nailed

29 martie 2008

RocknRoll

e ca si cum ai incerca sa ascunzi cel mai pretios dar de ochii celorlalti.. e ca o melodie cantata la pick-up si remixata.. e ca si cum ai incerca sa-ti faci gauri in urechi pt prima data.. sau ca atunci cand iti dai seama ca o sa ai si tu candva 18 ani.. sau ca atunci cand esti beat si plangi cu tigara fumegand intr-o scumiera murdara.


So you can call the police
I`m sorry but my manners, but you see,
I'm a bit drunk as you can see,
I bet you would like to undress me .. bla bla

26 martie 2008

desen

sa inveti sa te intorci inapoi.
iata-ma in plina primavara, cu flori furate din curtile oamenilor, puse dupa ureche, plimbandu-ma pe stradutele din Trei Stejari in dimineti friguroase.
si pentru ca soarele e un tip blond cu ochii albastrii m-am indragostit de el. si ne-am plimbat de mana prin Cetatii, si am fumat cu mana dreapta - pt ca ne-am dat seama ca o tigara fumata cu mana dreapta e mai buna decat o tigara fumata cu mana stanga. uneori ne pandeam pe dupa perdea si numaram minutele cu voce tare. sau pur si simplu ne priveam.
dar intr-o dimineata n-a mai rasarit de dupa muntele de beton. nu m-a mai trezit cu tipetele lui disperate sa mergem la plimbare.
au trecut doua dimineti somnoroase si mahmure, in care singuratatea se lovea de blestematele carti cu copeta verde.
cand s-a intors, a treia zi, era altul. ochii nu-i mai erau asa albastrii si isi taiase pletele blonde. ne-am despartit.
soarele a invatat sa se intoarca inapoi. eu nu.

Nevermore - Believe in nothing

8 martie 2008

minuni..

e minunat jimi hendrix la pick-up.
5 lumanari mari si una mica au inceput sa ma cunoasca. ard in felul in care le-am asezat pe birou. de la mare la mica.
si apoi e cartea cu coperta verde a lui martin page. care zace la pagina 151, cu scrisul in jos. de cand sta asa cerul parca si-a schimbat culoarea.
camera asta dezordonata e ca o corbie pierduta in largul betonului. desi n-are catarg si soarele rasare de dupa blocul de vis-a-vis, e frumoasa si albastra. are un pick-up mare si viniluri imprastiate pe podea, are chipuri rastingite pe pereti si e conectata la internet.
e minunat jimi hendrix la pick-up.

Jimi Hendrix - Purple Haze, live in Los Angeles 1969

7 martie 2008

metafora

a plouat azi peste mine si, pentru ca nu mai cred in umbrele, m-am imbracat in intregime in apa. pana si cearceful rosu de pe pat a profiat de cateva picaturi.
intotdeauna m-au speriat zilele. unele. adica sambata si duminica. ar trebui sa fie date in judecata zilele astea si bagate in inchisoare, sau asa ceva. am putea renunta la weekend, ca pe mine sambata si duminica nu m-au iubit niciodata.
alte zile in schimb m-au fascinat. adica joi si vineri. joi se intampla cele mai frumoase lucruri. si vineri e plimbarea pe jos pana acasa dupa ore.
restul zilelor mi-s indiferente.
dar in ziua aia soarele ardea dinaintea ferestrei ca si cum ar fi spionat sfarsitul, sub pretextul unui fenomen natural.
acum baiatul seama cu o amintire. in noaptea de dupa februarie, e martie; desteptatorul pus pe podeaua camerei sunase si a fost primavara.

Eternal tears of sorrow - The river flows frozen

26 februarie 2008

imagine..

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

17 februarie 2008

coperti albe

[azi iar mi-am amintit de EL. am gasit alta carte a lui y gasset pe care mi-a dat-o as' vara de ziua mea. carte cu coperta alba. "studii despre iubire"
mi-a fost frica sa o recitesc. dar am schitat zambete pe hartie si am patat cu lacrimi scrisul.
si mi-am amintit de albumul "wake up and smell the coffee" de la the cranberries, ascultat pe iarba in curte la gradinita.. unde cerul era albastru si privirile indiscrete. unde hainele erau subtiri si pufuletii deliciosi. unde speram sa nu mai crestem mari niciodata. si zambeam mult. si atipeam imbratisati.
si mi-am amintit iar de vara. de vara lui 2007. cand asfaltul se amesteca cu apa minerala. cand faceam repetitii la teatru in sub arini. cand mergeam de mana si transpiram. cand eram fericiti dar nu ne-o spuneam.]

"indragostirea e o stare de mizerie mentala in care viata constiintei noastre se ingusteaza, saraceste, paralizeaza." jose ortega y gasset
[m-am oprit la pagina 34.]

The Cranberries - Never grow up

13 februarie 2008

the sky is over us

["valentine's day" - excelent subiect de cearta pt cei ce nu stiu inca sa poarte o conversatie normala, fara exces de decibeli. da' si pt ceilalti. deci cum suntem, pro sau contra?
ce ar trebui sa facem mai special in ziua asta? ar trebui sa ne iubim mai mult? sa privim mai curat? sa fim mai sinceri? sa cumparam un cadou dragut? si sa facem dragoste mai pasional? si din 15 incolo ce facem?
e la moda sa protestezi impotriva acestui american bullshit, care inlocuieste clasicul dragobete de pe 24. si apoi e cool sa faci totul altfel decat prostimea, sa te remarci, sa pari mai interesant.
si apai daca nu ii cumperi iubitului/iubitei/iubitelor cadou esti nesimtit(a), neglijent(a), nu-ti pasa bla bla. si tot nu-i bine..
am sa incerc sa ma imbolnavesc maine, sa-mi inchid telefonul, sa nu deschid calculatorul. sa stau departe de povesti si cadouri si inimioare. sa nu-i vad, sa nu-i aud. sa nu-l vad, sa nu-l aud.]

"... mitul acesta al fericirii prin iubire, al acestei iubiri descrise aici si nu al iubirii aproapelui, n-a incetat si nu va inceta sa existe pe pamantul nostru, sa moara adica si sa renasca perpetuu. si atata timp cat aceste trepte urcate si coborate de mine, vor mai fi urcate si coborate de nenumarati altii, aceasta carte va marturisi oricand.. daca dragoste nu e, nimic nu e!..." sfarsitul din 'cel mai iubit dintre pamanteni' marin preda...!
Serj Tankian - Sky is over

22 ianuarie 2008

social activity in my brain

oh common baby...

cica o sa sufar de nevroza..
mda.
am invatat sa inteleg/aud vesurile celor de la sepultura.. sunt mandra de mine..
asta-i marea problema la trupele astea in care solistii regurciteaza cuvinte..
azi am aflat ca defapt sunt timida. am 17 ani juma' si azi mi-am dat seama.
tot azi am fugit pana in inginerie. am mancat cartofi prajiti, am baut un ceai si am fumat 2 tigari. in doua ore am fost acasa. am fost cu mika.
si mi-am scris referatul la anatomie despre schizofrenie.
azi am vazut-o pe ea la webcam, avea fata ciudata si obosita. s-a machiat ca niciodata cu mult negru. a intrat intr-un internet si-a platit o lira. o ora a scris in continuu si o ora m-am holbat la ea. la sfarsit mi-a facut cu mana.
Sepultura - Desperate cry

19 ianuarie 2008

nerabdare :-S

iar m-am amagit. m-am amagit cu trei raze de soare si cateva vrabiute fericite.. m-am amagit ca vine primavara si mi-am cumparat tenesi. si i-am purtat si am ingetat. welcome back vesnici bocanci.
trebuia sa-mi dau seama ca e doar ianuarie.. dar nu mai am rabdare. mi-e dor de iarba si de nopti de primavara prin Parcul Cetatii, cand veneau jandarmii sa ma intreabe daca sunt beata..
e doar 19 ianuarie.. 20, 21, 22, 23, 24.... 31, 1, 2, 3, 4...... 21, 22, 23, 24, 25...e an bisect?...1 martie..
and now im gonna relax and listen this song once again and than go to sleep. i'll stop thinking at those paranoid eyes and try to dream about the sweet childhood. what if i should try to forget for a while and just live the moment.. i should stop thinking and regreting those missed chances.. what a psycho mood..

Hammerfall - allways will be

17 ianuarie 2008

kkt si iubire profanata

[i-am citit azi cartea lui nenea ala cam ciudat Vasile Andru. cautam un raspuns in acea "Psihoterapie isihasta", o carticica cu coperta galbena, dar n-am gasit niciunul.]

cica:
"Sunt trei conflicte psihice de baza, care au raport cu ruptura dintre om si cer. Conflictul cu semenul, cu sacrul si cu sine. Cei trei "s" ai dizarmoniei psihice:
Conflictul cu semenii se manifesta prin manie, gelozie, invidie, rivalitate.
Conflictul cu sacrul se manifesta prin indiferenta religioasa, apostazie, blasfemie.
Conflictul cu sine se manifesta pri deznadejde, la o extrema, sau prin aroganta, la cealalta extrema."

System of a down - Psycho

11 ianuarie 2008

are we just starting again?

"Omul, animalul complex, ipocrit, nenatural si opac care nelinisteste animalele mai putin prin forta si mai degraba prin siretenia si inteligenta sa, a inventat constiinta impacata pentru a se bucura macar o data de sufletul sau asa cum te bucuri de ceva simplu; iar intreaga morala este o falsificare indelungata si indrazneata fara de care n-am putea savura nici un fel de placere in contemplarea sufletului nostru. Din acest punct de vedere, exista probabil mai multe lucruri ce fac parte din sfera notiunii de „arta“ decat se crede în mod curent." F Nietzsche

[ne mintim. purtam masti sub care ne ascundem complexele. si suntem emo, manelisti jmecheri, pytzypoance cu blugii indesatzi in cizmulytze, baetzi de baetzi sau rockeri anarhisti. ne-am gasit fiecare o masca sub care ne ascundem, mimam identitati de turma. vrem sa parem originali si siguri pe noi. si parem originali si siguri pe noi. si chiar ne credem originali si siguri pe noi. dar nu suntem.
omul, acel animal aparte descris mai sus, e construit genetic sa uite lucrurile urate. si dupa ce te rogi la dumnezei si te simti iertat sau dupa ce viitorul vine peste tine cu alte intamplari, uiti. esti liber, curat la trup si la suflet. o iei de la capat cu aerul de prunc nevinovat. cu adevarat ca e o arta a uita, o bine implementata opera de arta a mintii omului in mintea omului.
si cum sa nu fie, cand constiinta chinuie cel mai tare. cand greseala doare cel mai amar. si la o adica, de ce sa nu fie constiinta impacata drumul spre liniste? de ce sa purtam mereu povara amintirii?
sunt om. sunt animal complex, ipocrit, nenatural si opac. sunt din generatia 90 si nu trag concluzii.]
U2 - Please