CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

23 februarie 2009

Penumbra mitului face adevarul mai frumos..




Timpul fizic e i-re-ver-si-bil ! Certitudinea acestui lucru si neputinta mea in fata lui m-au frustrat intotdeauna. M-au facut sa plang, sa dau din picioare, sa fumez incruntata, sa fumez si altceva, sa cred in depresii tomnatice, in vodka si pastile, sa desenez copacul vietii cu radacinile adanc infipte in josul foii de hartie. Sunt jumatate prinsa in trecut, in amintiri, in ce-a fost odata si n-o sa mai fie. In betiile din fiecare vineri seara de vreo 3 ani incoace, in acum doi ani de Craciun, in fiecare vara la tara, in mersul cu trenu si-n nisipul vamii.


Soarele mi-a amintit azi ca timpul mitic insa e reversibil. Ca defapt, atat timp cat o fac ritualic, ma pot intoarce si retrai multe momente. E aproape Martie. Muguri, martisoare, baltoace de zapada topita, garduri vii, cer curat. Speranta. And i`ve been here before !
sau.. Mai. 1 Mai, vama, nisip, hanorac, foc, meri infloriti, iubiri eterne de-o zi.
sau.. August, tren, cort, tu, si tu, si tu, poezie, bratari din ate, margele turcuaz, foame, sete, prieteni si bere.
sau.. Septembrie, tu cu ochii verzi, eu cu buze crapate, ploaie, jack, jim, paianjeni ( mereu pereche )


Vorbesc prostii, m-a ametit soarele azi, s-a intors in sfarsit dupa sala de sport, si mi-am incalzit iar sufletul cu el in pauza mare, cu doua tigari fumate cu mana dreapta. Si inainte, ca de acolo a pornit totul, proful de filosofie ne-a vorbit despre Mitul Pesterii al lui Platon. Despre dreapta cunoasterii, care pleaca de la ignoranta si de incheie prin cunoastrea filosofica, la mijloc fiind cunoastrea rationala.


Poate nu mi-e dat sa gasesc nicicum o scara de iesire din pestera, spre lumina, adica spre cunoastea autentica a lucrurilor, nu doar a umbrelor subiective de pe peretii vietii. Oricat m-as invarti prin cetate la amiaza zilelor de scoala numarand crescator sau descrescator pasii, raman in urma in fata esentei, a ideii de lucru, a perfectiunii, eternului ori absolutului. Ce vorbesc ! si-o pauza intreaga cu gandul la Lumea Ideilor ma copleseste, si Republica cu coperti portocalii de pe birou ma face sa tresar..


Asa ca raman la lumea cunoscuta prin simturi, cea trecatoare si mereu in schimbare. La sufletul meu imperfect, care a gustat din ochi verzi, din piele bronzata si din plete crete. La degetele mele care au desenat conturul stancilor pe valea Nerei, intr-o zi cand am vazut o libelula zburand spre capatul lumii la sfarsit de Mai. Sau la cele trei volume din Cel mai iubit dintre pamanteni, sau la orele de mate din generala, la meciurile de baschet din curtea scolii din a opta si la multe altele.


Poate nici Platon n-a avut dreptate. Aristotel l-a criticat ca a despartit etern si ireversibil esenta de fenomen, cand puteau coexista macar inca vreo doua mii si ceva de ani, cand poate acum imi beam linistita cafeaua si nu mazgaleam versuri pe coltul caietului de filosofie..


U2 - Staring at the sun

I`m not the only one
Starin` at the sun
Afraid of what you`d find
If you took a look inside
Not just deaf and dumb
Staring at the sun
Not the only one
Who`s happy to go blind ..

22 februarie 2009

am visat ..



.. ca-mi faceam tatuaj si parca aveam un orgasm inimaginabil de lung, doar ca mi s-au inmuiat genunchii prea tare si-am adormit dupa doua trei minute. Maine poimaine il fac, sunt curioasa daca la sfarsit o sa am obrajii muscati sau doar un zambet pervers de satisfactie. Nu stiu daca-i bine ori rau, dar nu mi-am pus pana acum intrebarea "e ok sa-mi fac tatuaj, la incheietura mainii, and to have it for a life time?" e ok obiviously, e ok indeed, e ok however i want it to be. Mama mi-a zis, "dar daca in viitor ai sa ajungi sa.." "n-am s-ajung director, mama, promit !"
Vineri am baut pana dimineata, am ramas patru oameni beti la o masa rnb`easca murdara de prea mult scrum, ca un acoperis de casa veche nins. Vorbeam prostii. Mi-era dor de soare pentru ca ninge in continuu, nu se mai opreste, ninge ca-n pitesti, pardon povesti, cu bocancii negrii alunec, mereu de fata cu un necunoscut care chicoteste. Mereu imi vine sa injur cand ma impiedic ori alunec si se trezesc toti sa rada..
Sambata m-am trezit la 4 la amiaza, mi-a adus mama placinta cu mar si scortisara si-am baut cafea si m-am uitat la Summerstorm, filmul in germana din care n-am inteles niciodata mare lucru. Si-am mers iar in RnB si-am mai baut iar niste beri pana spre dimineata.
Ascult The Cranberries si am picioarele inghetate. Mi-e frig si ma enerveaza cand mi se face pielea gainii pe maini, ma doare. Palmele mi-s reci si degetele imi tremura a surplus de cafea si parca-mi lacrimeaza ochii. Am senzatii ciudate in stomac, de greata, de foame, de fluturi, de saruturi si de jumatati de ora eterne. Ma doare gatu de la headbanging. Dar e ok, o poezie are gust de apa calduta si murdata a unui lac in care intri cu picioarele desculte si ti frica sa nu te tai. Prin perdeaua rosie nu se mai vad nici fulgi, nici raze, nici nori, si nici tu daca-i fi la geam nu te-ai vedea. Nu mai vreau eu sa te vad.
Peste exact o saptamana e primavara .

14 februarie 2009




Cool murmur of water through apple-wood
Troughs without number
The whole orchard fills, whilst the leaves
Lend their music to slumber.




The moon shone full
And when the maidens stood around the altar...

Sappho



Axycef - 1 comp / 12 ore
Erdomed suspensie - la 8 ore

Am aflat ce ( nu) o sa fac ! inainte sa mor :


n-o sa ma las de fumat niciodata ! imi place prea tare.
n-o sa continui tratamentul, de ce-as muri bolnava si de gastrita?
o sa stau in ploaie in continuare, cand o sa ploua.
o sa ma imbrac tot subtire, frigul nu ma sperie.
o sa stau pe ciment sa ma uit la oameni, daca asa vreau.
n-o sa stau intr-un spital de boli infectioase, nici sa stiu ca va dau si voua din fericirea mea.
n-o sa mor intr-o camera, galbena la fata si duhnind a medicamente.


care-i diferenta dintre apa la plamani si aprindere la plamani? dar daca le ai pe amandoua simultan .. ? mi-e frica de moarte. pana mai ieri ti-as fi ras patetic in fata si ti-as fi spus ca esti un cretin, mie nu mi-e frica de moarte !! ca intre sanatate si libertate ori armonie n-as fi ales nicidecum sanatatea. delirez, de ieri de la ora de romana ceasul merge invers si tot felul de cifre idioate apar si dispar constant pe cadran, pe pereti, pe pleoapele mele: 36, 23, 49, 15. cifre idioate, n-am de gand sa pun bilet la loto, sa se duca naibii din mintea mea...


imi place Sappho ( nush cum sa pun aici direct asa ca uite http://en.wikipedia.org/wiki/Sappho ) . cred ca-mi place asa de mult incat m-as tunde scurt si m-as vopsi blonda pentru ea. mi-am amintit ca-mi place dupa ce m-am uitat ieri la film si m-am remolipsit de dorul de buze blonde, de plaja si pensule. http://www.imdb.com/title/tt0937373/

Lovage - Sex ( I`m a ..) http://www.youtube.com/watch?v=Z4joDAJQA30

[ hormonii mei au ochii albastri ! ]

later edit :) e luni

3 zile n-am iesit din casa, dar am inceput sa ma vindec, Amoksiklav + Ketof + Aceticisteina + inhalator = de joi ma duc la scoala :) Am vazut multe desene animate, Igor, Tinker Bell, Fly me to the moon, Donkey Xote si The wild, absolut adorabile. Si la o adica, chiar nu e rau sa stai in pat, sa bei ceai cu miere si sa te sune mama mereu sa te intrebe cum te simti. :)

aaah.... Trakva - Cum te simti ?

ce-ai face daca intr-o zi mi-as lua capul in maini si ti-as striga in ureche cu buzele lui .. cum te simti?

10 februarie 2009

confesiuni de clasa a doispea - ce faci cand nu mai stii ce sa faci ?




E februarie si mi-am propus ca pana in mai sa-mi iau carnetul de conducere. Si-am sa-l iau, desi nu stiu inca ce diametru are bujia sau de ce iese fum negru pe teava de esapament.
Proful de geografie ne-a zis in a noua ca "Bacu-i maine !!" . Am ras toti, dar uite ca bacu chiar e maine. Am inceput sa constientizez, printre discutiile de la fumoar din pauze, ca trebuie sa ma apuc serios de invatat !
Astazi la ora de istorie am intrat in panica; profu povestea intemeierea tarilor romane, cu stilu-i specific, fraze imbarligate si cuvinte greoaie de dictionar, si aveam impresia ori ca vorbeste in franceza ori ca sufar subit de retard si nu mai procesz informatia.
La romana innebunesti, o mie de romane, de personaje gata sa fie caracterizate, de curente literare si poeti frustrati. O profa mult prea calma pentru furtuna care se anunta si teancuri de comentarii gata sa fie invatate pe derost. Sportul asta nu-l practic, din principiu, si ma intreb tamp ce-o sa fac?
Mi-au zis unii ca daca nu dau matematica la bac e foarte usor. Nu zau? Sau ca prima sesiune e muuult mai grea decat bacu`.. Oricum eu nu ma duc la facultate, asa ca am toate scuzele sa ma panichez, sa beau cafea si sa-mi cumpar mina de creion. Adica sa stau pana noaptea tarziu, sa nu adorm la 11 cu "Idiotul" pe piept, sa schitez, sa subliniez BLA BLA BLA

Ce faci, ma, cand viata te trezeste din visul copilariei?? Cand inevitabil trebuie sa alegi un drum, o facultate, un job, un partener constant cu care sa povestesti duminica dimineata despre cum o sa va mobilati livingul.
Scopul nostu biblic ( ?? ) e procreerea. Deci mai intai gasirea unui partener si pregatirea cuibului in vederea cresterii si educarii viitorelor progenituri. Daca ai pretentii si niscava asteptari de la viata te lupti ( la propriu ) pt un job calumea, cu nume compicat gen manager si programator. Depui tone de CV`uri europene, dai lovitura, te afirmi, avansezi, salariul creste, destule zerouri, munca pana la 10 seara, masina, cumparaturi in fuga de la supermarket, lapte rece si laptop. Si cand ti-ai tras partener, faci nunta, chemi toata scara, factura la orange creste, voi doi vorbiti mai mult la telefon. Vin progeniturile, concepute in noptiile cand va iubiti incercand sa recuperati departarea de peste zi, botez, hainute dragute, concediul de materniate sau cum dracu il cheama, gradinita, bicicleta, flori pt invataoare, ore de inot, primul computer, prima tigara, prima betie, primul tatuaj, prima data cand iti zice ca vrea sa plece in vama.
Atunci iti amintesti de vremurile cand stateai in cort si o fumai pe maria ioana.. de rauri de vodka si de focuri pe plaja, de gemete, de buze uscate, de urme de bronz, de chitari si de nisip. Iti amintesti cat de fericit erai cand te trezeai la 11 transpirat in cort, cand iti tratai mahmureala cu bere, cand te amestecai in nisip si alge si nu-ti pasa de nimic. Deci, il lasi in vama?

Asta o fi scopul nostru? Asta-i regula ori drumul spre fericire? Facultate, job, familie, copii, din astea? Asta-i contractul ce-l semnam cu existenta in schimbul carui lucru? Ce ne da viata daca noi ii oferim totul ei?

1 februarie 2009

tie de ce ti-e frica ?




de unde sa te aduni cand n-a mai ramas nimic concret din tine ?
si cum sa zambesti cand uimirea ti-a tras o linie dreapta pe buze, o blestemata linie dreapta, ca un rid de care nu mai scapi ?
cum sa mai poti sa fi amabil si sa spui ca e ok cand nu mai e demult ok ??


s-a transformat. a citit doua zile in continuu, i-a ascultat pe psihopatii aia de la radiohead, a baut hectolitrii de cafea fara zahar si a furat winchester din pachetul lui ta-su`. mi-a povestit ca firul alb de la prelungitor i-ar fi provocat cel mai intens orgasm, dar mainile lipsite de putere si mintea blocata in gol n-au putut sa-l transforme in streang. si-a batut joc de mine, copilul hippie e prea copil si prea hippie sa-si atarne viata de firul alb al tehnologiei.


http://www.bioterapi.ro/dictionar/index_terapeutic/fobia/fobia.html - multumesc didi


mi-am amintit de un om cu ochii atat de plansi, ca din albastrul irisilor porneau firicele de rosu, de jur imprejur. semanau cu doi sori, din care razele se scurgeau pe gene si apoi pe intreaga-i fata. mi-a povestit de femeia pe care o iubea de 13 ani, de cand ea a avut curaj sa planga si sa se pise in fata lui. mi-a povestit ca de 3 luni s-a mutat acolo, pe terasa din stuf, unde l-am cunoscut intr-una din dupa-amiezele nenorocirii. mi-a cantat la ureche wish you were here si-am plans amandoi, am adormit sprijiniti in ganduri, cu fruntea lipita de masa. cand am plecat mi-a dat un leu... sa ma pis la un wc public.

nu mai e fir de iarba in sibiu. dinainte sa ninga.