CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

28 august 2009

Pe scara blocului miroase a vinete coapte.
Prima toamna e intotdeauna cea mai frumoasa. Singura.
Deja dupa cativa ani toamna devine insuportabila doar din cauza primei.
Atunci a fost atat de frumos.
De azi ma las de orice.
Azi fac planuri sa-mi cumpar laptop in rate din salariu. De la 1 sept sunt angajata cu contract.
Oricum marea tot acolo ma asteapta, cum adica sa nu te mai gasesti pe drum, cum adica nu mai poti? astea-s prostii de adolescenta intarziata. Grow Up !
Toamna asta merg la facultate, am primul job si un apartament in care locuiesc singura.
In ziua de salariu o sa-mi cumpar lumanari de la Str Mitropoliei, e un magazin acolo si anul trecut imi mai cumparam din cand in cand cate una. O sa-mi iau esarfe de la mall. Nu mai am aproape niciuna, le-am impartit la toata lumea si-am ramas fara. Oricum erau din alea ieftine.

Iar tu...

18 august 2009

Travka - Partea finala

Tu semeni sfarsitul
nomadul, sfarsitul de vara
uitat intr-o gara

cu partea finala ..



Piesa asta zice mai multe decat niste fraze melancolico-patetice, daca pot sa asociez starile astea. Mi scarba de tot, parca am ajuns la limita vietii. La capatul calatoriei, cand te intinzi pe drum in praf si-ti pui capul pe un bolovan incins de soare. La doi pasi de tine e iarba cruda si moale pe care o cautai, e umbra eterenului salcam. Dar nu mai ai putere, adormi pe burta, cu capul intors spre vis.
Si soarele aproape ajunge la asfintit, e momentul 7 jumate de la inceputul de iulie. Cand razele se filtreaza printre frunzele de salcam. Te trezesti si capul iti bubuie a supradoza de soare, de oboseala, de praf. Cerul gurii ti-e uscat, esti ud pe spate, pe gat, parul ti se lipeste pe frunte. Ai transpirat intre picioare, pantalonii ti-s lipisi de fund, in bocanci esti leoarca.

Sau atunci cand te intorci spre casa noaptea si esti singur si descult. Mergi cu capul in jos, atent sa nu te tai in vreun ciob. sau sa nu calci pe vreo goanga. Asfaltul n-are nicio temperatura. nu simti nici rece, nici cald. Si is multe masini parcate doar cu doua roti pe trotuar si lumina galbena a strazii iti desenaza umbra altfel la fiecare pas. Stii nu, de la stalpii cu lumina, uneori e in spate, alteori merge pt o clipa cot la cot cu tine. E mai greu atunci cand e in fata si ti-e frica sa n-o calci cu varful degetelor. si apoi iar trece in spatele tau si te urmeaza. Si cand ajungi in fata blocului te asezi pe scari, cu palmele infipte in maxilare si plangi. Lacrimile alea reci, care cad ca picurii de ploaie, fara sa clipesti.

Cand erai in mijlocul drumului n-ai mai fost in stare sa mai faci doi pasi. te-ai oprit si-ai ramas in acelasi jeg, plin de praf si transpiratie fierbinte.
Acuma pur si simplu nu gasesti rostul sa urci scarile, sa ajungi in casa si sa te intinzi in pat, asa murdar pe talpi. Sa stai pe spate si sa-ti freci ochii cu podul palmei, sa tragi cearceasul pana sub barbie si sa te intorci cu fata la perete.

Cam asa ma simt. Acolo unde vreau sa ajung nu mai pot, acolo unde pot sa ajung nu mai vreau. Nu-i asta oare limita ?

16 august 2009

aproape liniste

one day I am going to grow wings
a chemical reaction
hysterical
and useless .




AAA dumnezeule mare. cum trece timpul !!! chiar ma uitam acuma pe blog si am vazut postarea din 30 martie si la sfarsitul ei melodia Enjoy the ride de la Morcheeba.. nu vreau sa cred ca or trecut aproape 5 luni de atunci. imi aminesc perfect ziua aia, aveam strampenii mei violet de pitzi :x si am plecat la 12 de la scoala si mi-am cumparat o carte de legislatie rutiera. Prin Parcul Cetatii m-am intalnit intamplator cu Sascha si ceva gagiu din Oradea parca si ne-o explicat ala o chestie ce mi-o schimbat viata in bine pt totdeauna, traiasca pdp facut in servetel. Si pt ca era frig am sunat-o pe Lari sa merem la ea. Ne-am intalnit pe centru, Lari i-a cumparat lui Laur un steag cu Iron Maiden si-am pornit spre Mihai Viteazu. Am baut vin, am cantat la chitara si ne-am uitat in continuu pe youtube la videoclipul de la Enjoy the ride. Vreo doua luni asa mi-a sunat telefonul si asa-i suna Saschei cand o cauta maica-sa.

Mi-am zugravit singura in camera, am vrut initial rosu si mov inchis dar a iesit cam roz..si n-am pus inca perdeaua la geam si am impresia ca animalul ala de vis a vis de la etajul patru sta de cateva ore pe geam si se uita la mine.

Ce ma seaca faza cu "dupa Sf Marie ne cacam in palarie", mai ales ca ieri mi-o sunat telefonul in continuu si am primit zeci de msg cu la multi ani. foarte sweet intentia, mama mi-a luat un tort, n-am mai primit tort de vreo 9 ani ma jur.. Oricum aiurea sa te cheme ca pe inca jumate de Romanie si sa mai si sarbatoresti. mai ales ca e mijlocul lui august !! se-ngalbenesc frunzele in copacul din spatele blocului si parca simt lama de cutit tot mai adanc in incheietura.. stii cum pisca cand te tai..e acelasi feeling care te moleseste si te amageste cu linistea din urma.

Zilele trecute aproape ca am murit. de durere sau de supradoza, am simtit cum eman durere prin fiecare bucatica din mine, cum cad in prapastie, cum ma strange streangul de gat, m-am innecat aproape si in acelasi timp imi ardea pielea si mi se lipea de haine... m-am scurs si m-am inaltat.. habar n-am..oricum am fost la limita si n-a fost cum am crezut eu ca o sa fie

9 august 2009


Beau o cana mare de cafea rece. Cafea cu gust de toamna... e asa racoare afara... vecinii se intorc de la gratare, sunt inca imbracati in tricouri si le e frig. pustii din spatele blocului si-au luat geaca de trening pe ei si alearga..

Mi-era dor de un Pall Mall menthol pipat la calculator, in lumina portocalie. sa ascult Placebo si sa-mi fie frig.. iar mi-au inghetat talpile pe parchet. e toamna.

In vama veche e inca vara. nisipul e fierbinte... ieri pe ziua am stat in stuf si-am ascultat Velvet Underground..din ultimii bani am baut o timisoareana cu Criss..apoi am plecat.

Daca n-as avea urma de bronz de la slip as zice c-a fost doar un vis.

Vama s-a transformat intr-un costinesti. Doar in Tequila Sunrise e frumos noaptea, lume buna si bautura gratis. Multumesc celui care intreaba cum se fut aricii pentru multele cocteiluri..multumesc lui nenea ala mare pentru vin.. multumesc aluia cu barba pentru Monte Carlo rusesc..

Pana vara viitoare ma indragostesc nebuneste si plec doar cu el pe plaja de hippioti.

Vama e o contradictie acum. preturi prea mari, pitzipoance emancipate, libidinosi pedofili noaptea la Stuf, razie in Goblin, politie pe Strada Meduzei. Si totusi printre multele cearceafuri roz si verde tipator mai vezi si cate-o pleata neagra. sau o gagica cu flori in par.

Tzatzele noastre sunt atat de bronzate.