CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

31 ianuarie 2010



absolut intamplator

te-ntreb din trei minute cincizeci in trei minute cincizeci daca vii la o plimbare in parc ?
si tu-mi amani pe maine.

cert e ca maine o sa bata vantul.

maine vom apasa rotita de la bricheta de zeci de ori pe minut enervant de in zadar
si vom face din palme scuturi anti-vant.
vom fuma in graba in statia de autobuz.

azi mi-e gol inbox`ul si folderul spam e empty si toti sunt busy pe mess.

azi i-am citit toate poeziile lui Andrei Ruse. l-am gasit mergand din blog in blog,
ca ce sa fac altceva daca tu nu vrei sa vii la plimbare.


Frown
de Andrei Ruse
2006-05-01


" nu ştiu de ce în ultimul timp
trebuie să mă încrunt ca să fiu real
altfel visez
mi-o ia mintea aiurea în tot felul de oraşe
care poate chiar există
culorile se decolorează treptat
contururile se pierd şi astfel nici nu mai ştiu
urc în tramvai sau într-o adunătură de suflete ?
parcă ar fi iadul
cauciucul acela călcat în mii de feluri
îmi pare smoală
iar oamenii ţipă
( sau vin de la serviciu )
nu mai reuşesc să împart lumea în două
versurile mele devin graffitiuri pe teatrul naţional
titlurile-s rutele scrise sub numărul de la trolee,
ăsta e numărul paginii
sau chiar e 21 ?

femeile poartă cireşe după urechi
şi ghiocei ?

mi-e frică de la atâta încruntare
să nu strivesc ochii şi să orbesc
aşa că mai las capul pe spate uneori
cerul e mereu acelaşi "

http://andreiruse.ro/

cred ca e a mia oara cand o ascult si aceleasi scene imi trec prin minte. drumul dinspre mangalia spre vama cand am facut 19 ani, masa aia de langa usa din RnB la care stateam inghesuiti vreo 10-15 oameni acum trei patru ani, acum doua toamne cand am baut o sticla de jack si una de tequila cu dani si-am supravietuit, ultima zi de artmania 2009, o anume noapte asta vara cand am plecat desculti sa cumparam tigari din statie din vasile aaron, si combina muzicala a mamei, caseta cu Chris Rea si eu dansand intr-o rochita mirosind a cocolino.

26 ianuarie 2010

love is old love is new ..

love is all love is you ..













Am fost la The Beatles story museum in Liverpool si-o fost asa de frumoooos si de emotionant, parca echivalentul unui concert imposibil de uitat, la care sunt sigura ca am fost prin anii 60, si acum doar mi-am amintit totul :) E magic.
Era prin filme intrebarea asta "Who`s your favorite Beatle ?" Mine is George Harrison..dar in final e intregul fenomen Beatles care nu are comparatie..mda, uite-mi un vis devenit realitate..
aaaa !!
multumesc mult..ca nu m-ati uitat.. ca simt caldura sufletelor voastre chiar de-s doua mii si ceva de km de viata intre noi.. eu in fiecare zi cand merg cu autobuzul am senzatia sunt din ce in ce mai aproape de voi.. >:D<

21 ianuarie 2010

Vitraliu - Nichita Stanescu

Umbra ta, lovindu-se de ziduri,
iar se sparge-n cioburi colorate.
Oh, de-aceea m-ai zărit în stradă
adunând pierdutele-i pătrate.

Şi s-o fac la loc, în ceasul nopţii,
peste geamuri ţi le-aşez cu grijă,
verzi, albastre, galbene şi roşii,
încoifate-n creştet cu o sprijă.

Când te vei trezi, lipiţi de geamuri,
arlechini din sticle colorate
vor lăsa prin ei să-ţi cadă-n braţe
soarele, mereu la jumătate.


De-as intelege rostul uratului si-al frigului poate ca degetele-mi inghetate n-ar mai desena in fiecare seara aceleasi autobuze triste si fete incruntate.
Prea frigu-mi din haine imi ramane prins in par si-adorm noaptea cu ochii stransi a somn fortat si-mbratisez intuneric si visez urat. Si nu inteleg de ce niciodata nu reusesc sa-ti vorbesc, ca-mi innebunesc prematur cuvintele si buzele-mi mimeaza dementa frica de a nu te indeparta, ca-s multi oameni in visul meu si te pierzi usor, sau fugi..si nu inteleg de ce niciodata nu apuc sa-ti spun cat ma doare dorul de tine..ca doar am adormit plimbandu-ne pe strada si impartind o tigara si-acum ne-am reintalnit in vis si tu nu vrei sa-mi vorbesti.
Iar ziua..a innebunit lumina de atata gri si-un norisor negru mi s-a prins pe par si ma urmareste si arunca fulgere in linistea mea.
Am citit undeva ca mi-e Marte retrograd.. :((

17 ianuarie 2010

E incredibila forta de regenerare a sufletului uman. azi mi-s 3 grade cu minus si maine poate 6 cu plus. azi imi ninge peste toate cladirile si strazile mi-s blocate si poate maine o sa alerg in parc cu ploaia imbibata-n amintiri. poate.
ca-n jocurile de cuvinte, certitudinea de azi mi-i incerta maine.
Cat despre ieri, uite, am uitat ce inseamna ieri. nu-mi amintesc nimic, nici cate grade mi-arata termometrul infipt in bratul stang. mercurul meu e rosu inchis de la o vreme iar gradatia s-a sters frecata de puloverele iernii.

2 ianuarie 2010

Un dernier verre

Mereu am avut in cap ideea de circularitate a anului. Intai ianuarie e varful, pentru ca cercul meu are varf, e ora 12 fix. iar din februarie pana in mai alunec parca, prin dreapra, pana la ora 4 jumate. iar partea de vara a cercului seamana cu un hamac in care ma legan incet.. vara mea e lunga.. de la 7 imi urc toamna si ii grea si inceata.. craciunul dureaza de la ora 11.. iar acum ii din nou ianuarie si alunec. timpul alearga spre tine, iar aici, in Anglia, copacii infloresc in luna martie si totul o sa-mi fie alb si roz si-o sa-ti prind si tie flori in par..

Timpul, doamne, cat am mai plans pe umarul lui.. ca parca niciodata nu l-am avut in de ajuns si cateodata a fost nesfarsit, si nicium nu-i bine.. Dar acum alunec spre noi si nici nu mai inteleg exact daca timpul exista sau nu, daca ma apasa sau zbor.

Si in acum`ul asta de acum prezentul e atat de prezent; dar pe toate filosofiile care spun ca acum`ul nu exista, pentru ca deja e trecut sau inca n-a inceput, le vom combate si nega; atunci.

Prezentul nostru o sa fie continuu.