CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

11 ianuarie 2008

are we just starting again?

"Omul, animalul complex, ipocrit, nenatural si opac care nelinisteste animalele mai putin prin forta si mai degraba prin siretenia si inteligenta sa, a inventat constiinta impacata pentru a se bucura macar o data de sufletul sau asa cum te bucuri de ceva simplu; iar intreaga morala este o falsificare indelungata si indrazneata fara de care n-am putea savura nici un fel de placere in contemplarea sufletului nostru. Din acest punct de vedere, exista probabil mai multe lucruri ce fac parte din sfera notiunii de „arta“ decat se crede în mod curent." F Nietzsche

[ne mintim. purtam masti sub care ne ascundem complexele. si suntem emo, manelisti jmecheri, pytzypoance cu blugii indesatzi in cizmulytze, baetzi de baetzi sau rockeri anarhisti. ne-am gasit fiecare o masca sub care ne ascundem, mimam identitati de turma. vrem sa parem originali si siguri pe noi. si parem originali si siguri pe noi. si chiar ne credem originali si siguri pe noi. dar nu suntem.
omul, acel animal aparte descris mai sus, e construit genetic sa uite lucrurile urate. si dupa ce te rogi la dumnezei si te simti iertat sau dupa ce viitorul vine peste tine cu alte intamplari, uiti. esti liber, curat la trup si la suflet. o iei de la capat cu aerul de prunc nevinovat. cu adevarat ca e o arta a uita, o bine implementata opera de arta a mintii omului in mintea omului.
si cum sa nu fie, cand constiinta chinuie cel mai tare. cand greseala doare cel mai amar. si la o adica, de ce sa nu fie constiinta impacata drumul spre liniste? de ce sa purtam mereu povara amintirii?
sunt om. sunt animal complex, ipocrit, nenatural si opac. sunt din generatia 90 si nu trag concluzii.]
U2 - Please